Mommy

Zes maanden liefde!

Vandaag is Aline alweer een half jaar oud. Verdomme, een half jaar. Vandaag dag-op-dag liet ik trouwens mijn NIP-Test uitvoeren en had ik m’n eerste echte echo. Zo surreëel eigenlijk. Dat kleine boontje van toen, al zes maanden bij mij. Zes maanden onvoorwaardelijke liefde, (harde) levenslessen, verminderde slaap, pampertjes, vreugde en zelfs een beetje verdriet. Een terugblik.

Aline is zes maand

Terug in het ‘echte’ leven

In mijn vorige blogposts ( BevallingEerste maandEinde zwangerschapsverlofAline ziek ) kon je al het een en ander lezen over hoe het met Aline en mij ging, maar intussen lijkt er alweer zo-veel veranderd. Ik ga terug werken, Aline gaat dagelijks naar de crèche en intussen zitten we alweer in de mallemolen richting de feestdagen. Maar alles gaat goed, en daar ben ik blij om. Als er één cliché waar is, is dat de tijd vliegt wanneer je kinderen hebt. En aan de ene kant is dat geweldig, aan de andere kant verschrikkelijk.

Aline is zes maand

Het is zo leuk om Aline te zien groeien. Wat ze al allemaal kan en doet. Het blijft me dagelijks verbazen. En ergens ben ik super trots, maar ergens mis ik mijn kleine, weerloze baby die ik eindeloos kon knuffelen. Nu: Knuffelen ‘s avonds? “Ach mama, dat doen we later toch wel? Eerst nog een beetje spelen!” moet ze denken. Niet dat we nooit meer knuffelen hé, maar stil liggen? Nope, much nope. Knuffelen maakt plaats voor speel- & ravottijd. Een leuke evolutie, maar stiekem kwam die toch een beetje te snel..

Aline is zes maand

Alleen als ze ziek is, dan zijn het alleen mama’s knuffels die tellen. Dan is ze weer even mijn hééééél kleine baby!

Aline ontdekt de wereld

Ik zei ‘t al. ‘t Is zot hoe ze groeit. Op onze laatste consulatie bij de K&G-dokter, woog Aline net geen 6,5kg (vergeet niet dat ze slechts 2,7kg woog bij geboorte..) en meet ze al 65cm! Haar motoriek is uitstekend en ze kan al bijna zelfstandig zitten, ook wanneer ze niet in haar Bumbo-stoeltje zit.

Alleen omrollen is iets waar ze nog wat op moet (ofja, mag, van mij hoeft niets) oefenen. Niet dat ze ‘t niet kan, maar ze heeft soms gewoon vaak geen zin om om te rollen. Ze ziet op haar buik niet genoeg, dus naar haar rug rollen kan/wil ze wel, maar omgekeerd .. Het typeert haar karakter. Het moet vooruit gaan.

Aline is zes maand
een blurry foto, maar je ziet wat ik bedoel ..

Ook zit ze nu in een echte brabbelfase. Vroeger werd ze ‘s morgens wakker omdat ze honger had, nu wordt ze wakker omdat ze wil verder ontdekken. Hele verhalen hoor ik ‘s morgens door de babyfoon. Ook als we staan te koken, in de zetel wat TV kijken of aan het eten zijn, het is altijd met gebrabbel op de achtergrond. Heerlijk! En ravotten in de zetel of het speeltapijt met papa en mama, haar favoriete bezigheid! Of een boekje lezen..

Aline is zes maand

Aline is zes maand

Ook groentjes eten doet ze als de beste: venkel, wortel, pompoen, broccoli, bloemkool, .. ze eet het allemaal. Natuurlijk nog niet met hopen, maar mits m’n vriend en ik beiden geen makkelijke eters waren als baby, vind ik het geruststellend dat het haar wél smaakt. Ze at nu onlangs zelfs voor het eerst een beetje fruit, en ook dat ging goed binnen. Enige nadeel? De nieuwe textuur en geur van haar pamper-productie! Haha!

Op naar de volgende zes, twaalf, ..

Bottom line: ik ben gelukkig. Mama zijn bevalt me beter dan ik ooit had kunnen dromen. Oké, ik slaap minder dan vroeger, heb al met mijn handen in kak gezeten, ben sneller bezorgd en emotioneler dan ik vroeger was, heb soms het gevoel op automatische pilot te leven en elke dag loop ik te zoeken naar een pauze-knop om het moment even te kunnen ‘bevriezen’. Maar ik ben gelukkig. Zielsgelukkig.

Aline is zes maand

Ik kan niet wachten op haar eerste woordjes, kruip-metertjes, stapjes, .. . Maar nu, nu geniet ik nog eventjes van mijn zes maanden oud mevrouwtje!

Groetjes,

Laura

15 thoughts on “Zes maanden liefde!

  1. Oh ja, de tijd vliegt zo snel hè? Mijn dochter is nu 2 jaar, maar ik herken veel van wat je schrijft uit de tijd dat ons ukkie 6 maanden was. Enne… lekker hangen bij mama als ze ziek is: dat blijft…

    1. Oef, wat een geruststelling! Aan de ene kant kan ik niet wachten op bepaalde momenten, maar aan de andere kant mag ze nog een tijdje zo klein blijven!

  2. Wat een heerlijke tijd hé! Blijf er van genieten en blijf lekker veel knuffelen want voor je het weet zijn ze groot, krijg je rollende ogen als je wilt knuffelen en vraag je je af waar al die jaren zijn gebleven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *