haircare

Yves Rocher’s ‘Nutrition’-routine

Goed nieuws voor diegenen die net zoals ondergetekende de – trotse? – bezitters zijn van fijn, futloos & breekbaar haar! Ik ontdekte in m’n stash een productlijn die verrassend betaalbaar was én eigenlijk heel erg lief en voedend was voor m’n haar. Nuja, ontdekking .. Ik wist al dat de haarproducten van Yves Rocher kwalitatief erg goed zaten, maar vreemd genoeg raakte ik nooit verder dan hun ‘Reparation’-haarverzorgingslijn.

Tijd voor verandering dus! Ik gebruikte de afgelopen maand maar liefst vier producten uit de ‘Hydration’-productlijn, beter bekend als de ‘Voeding & Glans’-lijn. Net zoals al de haarverzorging van Yves Rocher zijn ze stuk voor stuk vrij van siliconen en ze bevatten minstens 98% natuurlijke ingrediënten. Iets waar ik – en nog heel wat andere mensen denk ik – steeds meer begin op te letten bij haarverzorging.

Yves Rocher Hydration

Zowel de shampoo, conditioner als het haarmasker zijn verrijkt met biologische havermelk en biologische zachte amandelolie. Deze ingrediënten hebben een voedende werking zonder het haar te verzwaren.

‘Nutrition’ Nutry-Silky Shampoo

Yves Rocher Hydration

De shampoo was an sich niets nieuws voor mij. Ongeveer de zelfde werking, maar een iets andere ‘afwerking’ & textuur. Waar de geur van de ‘Reparation’-shampoo me over de streep trok om ‘m af te schaffen, moet ik toegeven dat de werking van deze ‘Nutrition’ toch iets aangenamer was. De geur is niet 100% m’n ding, maar dat is iets persoonlijk. M’n haar is wel wat zachter dan normaal, maar toch gebruik ik graag nog iets extra in m’n routine. Je weet wel, fijn, futloos, droog .. Shampoo alone doesn’t solve that issue!

‘Nutrition’ Nutry-Silky Conditioner

Yves Rocher Hydration

Mijn favoriete product uit deze lijn is de conditioner. Een product dat ik de laatste maanden té weinig heb gebruikt als ik eerlijk moet zijn. Vaak vind ik conditioners te lopend of niet voedend genoeg, maar deze heeft een textuur die heel goed in het haar blijft zitten. Ook voel ik een duidelijk verschil – en niet dat siliconen gevoel dat je met sommige andere merken hebt – als ik deze gebruikt heb. Niet zo voedend of een masker natuurlijk, maar wel ideaal voor mensen die geen tijd hebben om ‘the full monty’ te gaan in de douche.

‘Nutrition’ Nutry-Silky Mask

Yves Rocher Hydration

Ook het masker is niet onaangeroerd gebleven in m’n badkamer. Opnieuw ben ik grote fan van maskers die niet gaan uitlopen (ideaal trouwens om te laten zitten als ik aan het schoonmaken ben, #housewifetip enzo) en deze is voor een masker zelfs vrij stevig. Misschien wel iets te stevig, want ik heb de neiging om véél te véél in m’n haar te smeren. Niet goed voor de portemonnee, maar wél voor m’n haar! Na gebruik is m’n haar echt mega-zacht. Wel niet op de wortels gaan smeren, want daar is dit masker véél te rijk voor.

‘Nutrition’ Balm voor droge haarpunten

Yves Rocher Hydration

Vierde product uit de lijn is een herstellende balsem voor de haarpunten. Hoewel ik niet echt opmerkingen heb bij de werking van dit product – het houdt m’n punten mooi zacht en gaat de ‘frizziness’ tegen in m’n haar, zeker in dit weer – gebruik ik toch liever een leave-in-oil. Wél een aanrader voor diegenen die graag een leave-in-cream gebruiken om hun punten te verzorgen!

In de winkels van Yves Rocher of op de online webshop kosten de shampoo (300 ml) & conditioner (150 ml) beiden €5.90 per stuk. Het masker (250ml) kost €11.90, terwijl de Herstellende balsem voor droge haarpunten (50ml) dan weer €9,90 kost! Maar iedereen weet intussen wel dat Yves Rocher héél gul is in z’n kortingen, dus ga regelmatig eens rondsnuffelen!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Yves Rocher’s ‘Nutrition’-routine

  1. Dat Yves Rocher geweldig is weten we allemaal. Recent ook weer een veel te dure aankoop gedaan. Waar ik op lette waren je foto’s! Wat een mooie ondergrond.! Verhuizen met nieuwe kleuren enz heeft je goed gedaan! 😀

    1. Merci voor ‘t compliment! Heb hier ‘t een en ander van marmer en dergelijke in huis, dus wel leuk om foto’s te maken nu. Ook heb ik hier super veel licht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *