Body Butter, Yves Rocher

Yves Rocher – Pure Calmille

Een sterproduct dat al meer dan vijf decennia in de rekken ligt, bestaat dat nog? De Yves Rocher Pure Calmille lapt het ‘m toch! En neen, geen typo: Pure Calmille is effectief de naam van de immens populaire face & body cream van Yves Rocher! Zelf kende ik het alleen maar van naam (told you, ‘t is een gekend product) dus was ik benieuwd wat deze dikke crème voor mij kon doen!

Yves Rocher Pure Calmille

Dit product bestaat al sinds het jaar 1964 (en zo is het net even oud als mijn mama ..) én doorheen de jaren is er buiten de verpakking en enkele randingrediënten nog niets aan veranderd. Zelfs de kamille van Yves Rocher komt nog steeds uit La Cacilly, de oorspronkelijke ‘harvest-location’ van de kamille. Dan moet het toch goed zijn?

Yves Rocher Pure Calmille

Op het eerste zicht doet de crème mij denken aan de crème van blauwe Nivea-pot. Nog net iets meer in de richting van een body butter eigenlijk. Vrij rijk dus, dus op je gezicht gebruiken als dagcrème is niet zo evident. Voor droge plekjes werkt hij dan weer ‘like a charm’. Gelukkig is hij als lichaamscrème net iets praktischer, en bewijst hij dus ook daarvoor z’n nut! Let wel op, want er zitten parabenen in.

Yves Rocher Pure Calmille

De geur is heerlijk clean. Zoals jullie weten ben ik de laatste tijd enorm into clean-scents, dus was het eigenlijk een soort van ‘perfect match’ tussen deze Pure Calmille & mijn reukorgaan. Het is trouwens ook super rustgevend. Warme douche, laagje van deze cream en recht het bedje in. Divine combination! En smeren mag rijkelijk ladies & gents, want in deze pot zit 125ml, waar je wel even zoet mee bent!

De Pure Calmille Face & Body Cream kost €5,90 en is te koop in elk Yves Rocher filiaal of op hun online webshop.

Groetjes,

Laura

1 thought on “Yves Rocher – Pure Calmille

  1. Dit is echt zo’n product om altijd bij je te hebben. Het deed me een beetje denken aan de Nivea potjes en die zijn ook gewoon simpel, maar tegelijk wel effectief. Ik heb hier een tijdje terug een limited edition verpakking van gekocht met bloemetjes. Interessant om die versies in de gaten te houden, want ze staan heel leuk op je nachtkastje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *