Yves Rocher

Yves Rocher Nutri-Repair Shampoo

Tot voor kort was ik er van overtuigd dat Yves Rocher enkel make-up en verzorgingsproducten verkocht. Groot was mijn verbazing (op reis dan nog!) dat zij ook haarverzorging in assortiment zitten hebben. Niet één à twee producten, maar echt een heel gamma, afgestemd op elk specifiek haartype.

Tijdens onze reis naar Frankrijk ben ik er echter in geslaagd om enkel conditioner in te pakken in plaats van shampoo, waardoor ik genoodzaakt was om shampoo te gaan halen in de buurt van ons vakantiehuisje. In Sarlat-en-Canéda stootte ik op een filiaal van Yves Rocher, waar ik uit nieuwsgierigheid eens ben binnengewandeld. Was het diezelfde nieuwsgierigheid die deze Nutri-Repair Shampoo in mijn handen stopte, je ne sais pas, maar voor ik het wist had ik deze shampoo mee naar het vakantiehuisje. Intussen is de fles zo goed als leeg, en deel ik graag m’n ervaringen met jullie.

Yves Rocher

Een groot pluspunt is dat deze shampoo geen siliconen, parabenen en kleurstoffen bevat. Meer nog, ze bestaan voor het grootste deel uit natuurlijke ingrediënten! Net omdat er geen siliconen in zitten, verzwaart deze shampoo je haar niet. Andere ‘voedende’ shampoo’s durven dat wel al eens te doen, en geven je zo een verkeerde indruk van gezond haar. Jammer genoeg zit er wél SLS in de shampoo, wat ik wel wat vreemd vind. Als je dan toch een natuurlijke shampoo op de markt brengt, waarom dan ook niet zonder SLS? Nu, het zij zo. Mensen die irritaties krijgen van SLS, skippen deze shampoo best.

Yves Rocher

Nu, dat buiten beschouwing gelaten, is de natuurlijke ingrediëntenlijst best wel indrukwekkend: jojoba-olie, soja-olie, amandel-olie en korenbloemwater. Allemaal producten die je wel vaker terug ziet komen in voedende verzorgingsproducten. De shampoo heeft trouwens een vrij dunne textuur én een subtiele noterige geur.

Maar euh, wat voor mij het belangrijkste is: wat doet het voor mijn haar? Wel, ondanks het feit dat de shampoo niet overmatig schuimt als het in contact komt met water, maakt het m’n haar wél schoon. Plus, ik heb niet echt het gevoel dat m’n haar echt nog conditioner nodig heeft na gebruik van deze shampoo. Het glanst, voelt zacht aan en splitst ook veel minder snel (al zit de Tangle Teezer daar ook wel voor iets tussen). Ik gebruik wél nog steeds een olie op m’n haarpunten, just in case.

Yves Rocher

Neen, voor z’n prijs kan ik zeker niet klagen. Ik heb deze shampoo met veel plezier opgebruikt en overweeg zelfs om een reserve in m’n kast te zetten. Kwestie van m’n budget wat in toom te houden, want het kan niet elke dag kapper-material zijn natuurlijk!

De shampoo is te koop in de winkels en webshop van Yves Rocher: en kost € 5,90 voor 300 ml. En geloof me, daar doe je best lang mee!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Yves Rocher Nutri-Repair Shampoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *