Body- & Skincare

Yves Rocher Anti-Pollution-lijn

Alle inspanningen van velen ten spijt, we kunnen er niet omheen: air pollution is real. Zeker mensen die dicht bij een drukke weg wonen, in een grote stad wonen of werken of vaak de baan op zijn hebben er last van. Koolstof, fijn stof, CO2, .. het zijn maar een paar van de zaken in de lucht die onze gezondheid ernstig kunnen bedreigen. Onze huid merkt het, onze longen merken het en ook ons haar merkt het. Kruidvat bracht een skincare-lijn uit tegen dagelijkse vervuiling, Yves Rocher doet nu hetzelfde voor je haar.

De ‘anti-pollution’-lijn werd speciaal ontwikkeld om het haar te ontdoen van afvalstoffen die het dof maken (onder andere vervuilende deeltjes, roken, cosmetische producten…), waardoor het gezonder is, gezonder aanvoelt minder snel vet wordt. De lijn bevat een micellaire shampoo, een conditioner en een scrub voor de hoofdhuid.

Yves Rocher Anti-Pollution

De micellaire anti-pollution shampoo heeft – zoals de naam reeds verklapt – een micellaire formule die op milde wijze het haar zuivert. Zeker geen overbodige luxe, want haar dat al gevoelig is door vervuiling wil je niet extra gaan belasten. De micellen – kleine oliedeeltjes die ook in bepaalde soorten make-up reiniger terug te vinden zijn – kunnen de onzuiverheden die aanwezig zijn op het haar vastgrijpen en afvoeren tijdens het afspoelen van het haar. De geur is eerder neutraal.

De Anti-pollution conditioner maakt de haren soepeler en zorgt ervoor dat ze ontklit worden tot in de puntjes. Dankzij een schild dat beschermt tegen vervuilende deeltjes worden de haren lichter en gaan ze glanzen. Ik merk wel dat de conditioner geen overbodige luxe is na het gebruik van de shampoo, maar dat komt wellicht door het feit dat m’n droog haar wel af en toe eens wat getemd wordt door producten met siliconen. Die wast de shampoo er onverbiddelijk uit.

Yves Rocher Anti-Pollution

Leukste product uit de lijn naar mijn mening, is echter de Detoxpeeling. Een milde scrub, die de hoofdhuid ontdoet van vervuilende deeltjes en andere afvalstoffen die je haar verstikken. Het haar is weer gezond en ademt vanaf de wortel. Leuk extraatje is dat schilfertjes mee weggescrubd worden, zodat je met een schone lei kan beginnen aan je verzorgingsritueel. Dit product kan je dus zeker los van de andere producten gebruiken, in combinatie met je eigen haarverzorging.

Yves Rocher Anti-Pollution

Of ‘t nu écht je haar beschermt tegen vervuiling kan ik niet zeggen. Ik rook niet, gebruik heel weinig ‘chemische’ producten op m’n haar en woon al bij al in een ‘propere’ omgeving. Ik heb me wel laten vertellen – de onafhankelijke klinische testen – dat de shampoo je haar voor 95% koolstofvrij maakt, en dat de conditioner er wel degelijk voor zorgt dat koolstofdeeltjes zich minder goed kunnen hechten. Mijn haar werd er wél heel schoon, fris en luchtig door, dus zoek je dat effect, dan zit je bij deze producten zeker ook goed!

De Anti-Pollution lijn kan je in elk filiaal van Yves Rocher kopen, maar ook online! Voor de shampoo betaal je €5,90 voor 300ml, voor de conditioner €5,90 voor 150ml en voor de scrub €12,90 voor 150ml. Iets te prijzig? Geen paniek! Ze zijn allemaal in solden op dit moment!

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Yves Rocher Anti-Pollution-lijn

  1. Speelt in op de actualiteit. België is in de ba van klimaat en vervuiling. Elk donderdag spijbelen jongeren om te gaan demonstreren.

  2. vraag me af in hoeverre het niet simpelweg marketing is, andere shampoos maken je haar ook schoon, dat is nu eenmaal een functie van shampoos…Benieuwwd wat het dan zogenaamd extra schoonmaakt in vergelijking met andere shampoos. Maar los van alle beweringen; als het bevalt vooral blijven kopen;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *