Wellness

Wellness voor durvers : RasulWellness voor durvers : Rasul

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

 Watch out, you’re going to get dirty!

Jullie hebben er even moeten op wachten, maar hier ben ik met een nieuwe blog! Deze week was ik in verlof,  en zijn mijn vriend & ik Valentijnsdag (en ons 2,5-jarig jubileum) gaan vieren in Thermae 2000. Voor de mensen die niet vetrouwd zijn met dit kuuroord, neem snel eens een kijkje op de website. Een echte aanrader voor mensen die niet vies zijn van ‘openbare’ saunatoestanden. Dit jaar hebben we onszelf verwend met een hotstone massage & een Rasul-sessie.

Een hotstone massage bij Thermae 2000 duurt 45 min en kost 58,90€ per persoon. Ook beschikbaar in een sessie van 75 min (meer info op hun website)
Een hotstone massage bij Thermae 2000 duurt 45 min en kost 58,90€ per persoon.
Ook beschikbaar in een sessie van 75 min
(meer info op hun website)

Wat is Rasul?

Over de Hotstone kan ik vrij kort zijn : ZA-LIG !!!! Totale ontspanning en relaxatie. Wat wil een mens nog meer? Over de Rasul misschien wat meer uitleg, want ik denk dat velen onder jullie dit niet kennen.

Blijven smeren!
Blijven smeren!

Witte klei voor het gezicht (enkel kaken & kinlijn)De Rasul is een klassiek, Oosters reinigingsritueel werkt ontgiftend en verstevigend en vindt plaats in een ruimte waar er van een stoombad kan worden genoten. Eerst moet je jezelf van kop tot teen inwrijven met verschillende intensief reinigende kleisoorten. Hieronder een overzichtje :

  • Lichtbruine klei voor versteviging van de décolté en hals
  • Donkerbruine klei voor de borsten, buik & lies
  • Lichtgrijze klei voor de boven- & onder armen/benen (niet de gewrichten!)
  • Donkergrijze klei voor de gewrichten (pols, schouders, elleboog, knie, voet, .. )
Ook Belgische klei zit ertussen (de lichtgrijze)
Ook Belgische klei zit ertussen (de lichtgrijze)

Werkt Rasul?Wanneer je helemaal bent ingesmeerd met deze kleisoorten, moet je een twintigtal minuten in een stoombad gaan zitten met een temperatuur van ca. 45°C. Zo gaan de poriën helemaal open, en kan de klei beter inwerken op het lichaam. Wanneer de inwerktijd verstreken is gaat de regendouche aan, zodat je al stilletjes aan de klei van je lichaam los kan wrijven. De restanten van de klei kan je dan door middel van een gewone douche gaan afspoelen. Erna eens goed scrubben maakt de poriën weer helemaal vrij.

Ik moet zeggen dat ik eerst vrij sceptisch stond tegenover deze behandeling. Klei leek me op zich wel heel erg vies om zomaar overal te gaan opsmeren, en ook over de werking had ik mijn twijfels. Nu, na twee keer deze behandeling te hebben gedaan, moet ik wel toegeven dat mijn velletje wél extreem zacht is. Ook heb ik heel wat minder puistjes in mijn gezicht (waar de klei gezeten heeft), dus volgens mij heeft het inderdaad wel een goede werking op de huid.

Leuk extraatje, je kan elkaar smerig maken zonder dat er iemand last van heeft! Heel erg grappig om te doen & zien!
Leuk extraatje, je kan elkaar smerig maken zonder dat er iemand last van heeft!
Heel erg grappig om te doen & zien!


Wat is jullie favoriete sauna-adresje of activiteit? 

Of er nu specifieke verbeteringen zijn qua stevigheid, gebruik van de gewrichten en dergelijke, kan ik niet bevestigen. Volgens mij moet je daarvoor meerdere behandelingen volgen. Maar het is gewoon héél leuk om te doen, en je huid is achteraf super zacht. Voor de prijs van 19.90€ moet je het écht niet laten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *