Make-up

W7 ‘Mighty Mattes’ Eye Shadow Palette

Soms ben ik echt een héél slechte blogger als het op nieuwtjes met jullie delen aankomt. Soms ben ik super enthousiast over iets, neem ik er foto’s van, maar gebeurt er verder niets mee omdat de trein des levens op dat moment een beetje in overdrive gaat. En dan, dan verdwijnen de foto’s én de artikel-drafts soms in de digitale prullenbak. Zonde, maar wellicht ben ik niet de enige die dit soms tegenkomt.

Maar, er zijn zo van die producten die ik uiteindelijk toch met jullie wil delen x-aantal maanden na datum, omdat ze doorheen de maanden die op bovenstaand proces volgen toch zodanig de moeite blijven te zijn. Zo ook met dit ‘Mighty Mattes’ oogschaduw palet van W7. Dus bij deze – long overdue, maar toch – een review!

W7 Mighty Mattes

W7 hoeft eigenlijk geen introductie meer. Het is een vrij bekend, gehyped zelfs, budgetmerk dat bekend staat voor zijn dupes van bekende high-end merken. Denk maar aan de dupes van de Naked paletjes die als zoete broodjes over de toonbank gingen. Deze is niet echt een dupe, maar eerder een samenraapsel van de twee ‘Naked Basics Palettes’ – op enkele kleuren na – als je ‘t mij vraagt. Ik heb beide originele, en vind ze er toch vrij goed op lijken.

W7 Mighty Mattes

Boven, links zie je Basics 1, onder Basics 2 – rechts W7

Verwacht van dit paletje geen felle, knallende kleuren. Voor dit palet koos W7 voor warme beige-oranje en bruintinten. Dit aangevuld met een koele rozetint, wat koelere bruintinten en een grijs en zwarttint. Niet bepaald spannend, maar voor mij wél kleuren die ik elke dag draag. Daarom ook dat ik zo’n fan was van de ‘Basic Palettes’ van Urban Decay.

W7 Mighty Mattes

W7 Mighty Mattes

Qua kleuren lijken ze erg goed op elkaar, maar de textuur is toch niet helemaal dezelfde. Die van W7 zijn iets droger en kruimeliger, dus moet je toch een klein beetje oppassen voor fall-out. Gebruik ook zeker een oogschaduwprimer om de kleuren iets intenser – swatches hieronder zijn één veeg – te maken, want zonder mag je toch wel een beetje opbouwend gaan werken. Voor de rest zeker geen klagen!

W7 Mighty Mattes

Het stevige metalen doosje blijft goed dicht on-the-go. Iets wat ik wel miste bij andere soortgelijke producten, maar zo is’t ook wel iets moeilijker mee te nemen. Er zit trouwens ook een kwast bij met aan de ene kant een sponsapplicator en aan de andere kant een soort blendkwast. Zelf gebruik ik liever m’n eigen kwasten, maar dit soort extraatjes kunnen nooit geen kwaad natuurlijk.

W7 Mighty Mattes

Neen, gezien het feit dat ik dit W7-paletje écht wel al héél veel gebruikt heb sinds de release in maart, verdient deze zeker een plaatsje op Essential Honesty! Tijd om meer van dit merk te ontdekken, vinden jullie ook niet?

Dit oogschaduwpaletje is, samen met de andere uit de serie, te koop voor €9,99 via Bol.com! Kende jij dit paletje al? Heb jij producten van W7 thuis?

Groetjes,

Laura

1 thought on “W7 ‘Mighty Mattes’ Eye Shadow Palette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *