Body- & Skincare

Vichy LiftActiv Gamma

Volgend jaar word ik dertig. Jup, die twenty-something mag dan officieel uit die bio hiernaast geschrapt worden en plaats maken voor ‘jonge dertiger’. Hoewel ik me nog steeds ‘drie maal zeven’ voel, merk ik aan bepaalde zaken dat ik écht wel ouder aan het worden ben. Recupereren doe ik zo vlot niet meer, ik ben sneller vermoeid, m’n huid is droger en ziet er ook gewoon iets ouder uit. Ik mag niet klagen, maar goed ja. Ik word ouder.

Sinds Aline geboren werd, is m’n huid ook een stuk droger. Een gewone hydraterende crème doet m’n huid nog altijd goed, maar ik heb écht wel een aanvullend serum nodig. Maar, ‘t is tricky. Smeer ik een te rijke crème, dan krijg ik last van puistjes. Ik kreeg de kans om enkele producten uit het ‘LiftActiv’-gamma van Vichy te testen, om te kijken wat ze voor m’n huid doen. En oh, wat een ontdekking!

Vichy LiftAktiv

LiftActiv Collagen Specialist Crème

Op zoek naar een crème die meteen effect geeft? Wel, here you got one. Hij heeft een hoog percentage aan actieve bestanddelen (onderandere bipeptiden en vitamine C), maar bevat ook ingrediënten die voor een onmiddellijk gladstrijkend effect zorgen. Mijn huid voelt voller aan en fijne lijntjes zijn meteen minder zichtbaar.

Vichy LiftAktiv

Wel een heel rijke crème. Het duurt eventjes voor hij ingetrokken is maar raar maar waar, toch krijg ik er geen puistjes van. Heel mooi effect trouwens wanneer ik deze crème gebruik als basis-gezichtsverzorging wanneer ik fond de teint draag. Mijn favoriet product uit de lijn, deze crème!

LiftActiv ‘Hyalu’-Masker

Naast een dag- (of nacht, wanneer hij overdag toch iets te rijk zou zijn) crème, bevat het gamma ook een masker. Vichy zegt zelf over het masker dat het ‘een compleet ecosysteem creëert om de natuurlijke productie van hyaluronzuur te beschermen en te stimuleren’. Een hele mond vol. Hij zou moeten zorgen voor een onmiddellijk huidvullend effect en een geleidelijke anti-agingwerking bij continu gebruik.

Vichy LiftAktiv

Ik gebruik dit ‘jelly-masker’ eigenlijk als nachtcrème. Misschien wel niet volledig de bedoeling, maar echt.. Babyzachte huid de dag nadien! Dat huidvullend effect is ook hier van toepassing. Niet helemaal permanent uiteraard, maar je huid ziet er wel degelijk ‘geplumpt’ uit, ook als je ‘m maar een kwartiertje hebt laten indringen.

LiftActiv ‘Micro Hyalu Patches’

Derde en laatste product uit de LiftActiv-lijn, zijn deze overnight-oogpatches. Vichy bundelde de kracht van 160 micronaaldjes met zuiver gefragmenteerd hyaluronzuur, om via speciale oogpatches de oogcontour ‘s nachts te transformeren. De micropuntjes lossen zachtjes op in de opperhuid om rimpels en fijne lijntjes op te vullen en de oogcontour te revitaliseren.

Vichy LiftAktiv

Vichy LiftAktiv

Op de foto droeg ik ze al ongeveer een 14-tal uur, maar na het verwijderen had ik niet echt de indruk dat er echt veel veranderd was. Een voor-en-na foto bleek een moeite van niets te zijn. Lichte teleurstelling, zeker omdat het masker én de dagcrème wel voor een direct optisch effect zorgden. Jammer, maar deze patches zijn het niet voor mij. Misschien voor iemand anders wel?

Ook al ben ik nog nét iets te jong om in de doelgroep van dit product te vallen, merk ik dat deze producten voor mijn huid ook heel wat goed doen. Vooral de dagcrème is eentje die ik graag in m’n routine wil houden. Een topcrème, die eigenlijk prijs-kwaliteit zeker niet te duur is, ook al is het iets duurder naar Vicht-normen. Aanrader, echt waar!

Deze producten van Vichy zijn te koop bij de (online-) apotheek. Adviesprijs van de dagcrème is €39,95 (50ml), van het masker €44,95 (50ml) en van de oogpatches (2 stuks) €22,95. Uiteraard kan dit verschillen per filiaal/website.

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Vichy LiftActiv Gamma

  1. Heel blij met de fijne producten van Vichy! Zelf ook erg content met de Liftactiv Collagen Specialist crème. En nu ook erg nieuwsgierig naar het Hyalu masker. De patches gebruik ik van Babor (en dan maar 15 minuutjes volgens de gebruiksaanwijzing). Fijn dat je deze producten kon uitproberen en jammer dat de patches niet het gewenst resultaat hadden. Die crème is echt heel fijn hè?

    1. JA! Echt! Ik heb al véél producten van Vichy getest, maar deze (en de Mineral 89 trouwens ook) staat echt met stip bovenaan op dit moment! Die van Babor heb ik al eens zien liggen bij de schoonheidsspecialiste! Ben eens benieuwd!

      1. Jaaaaaa, over Babor kan ik echt heel lovend zijn. Momenteel test ik de oogcrème Reversive (en ook het BTX-serum van Doctor Babor. Ook superfijn). Erg blij dat ik het merk heb leren kennen. En waar ik voorheen de gezichtszeep (het blok zeep, niet de vloeibare variant) van Clinique gebruikte is de combinatie van de HY-Öl en de Phytoactive Sensitive nu de absolute favoriet.

        1. Jaaaaaa, de Hy-öl is ook eentje van m’n favorieten van Babor! ‘t Is al even geleden dat ik ‘m gebruikte weliswaar (nu reinig ik vooral met een basis-oil cleanser) maar heb ‘m altijd héééél graag gebruikt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *