perfume

Vanilla Vibes – Juliette has a Gun

Hoewel de zon zich de afgelopen weken jammer genoeg niet bepaald van z’n sterktste kant heeft laten zien, ben ik wél al in zomerstemming. Vanilla Vibes, de nieuwste telg van parfumhuis ‘Juliette has a Gun’ is daar de grote schuldige van. Z’n warme, ‘festive’ uitstraling, met dito geurnoten zorgen voor een vakantie- & zomergevoel.

Vanilla Vibes

De geur werd geïnspireerd op het bekende Burning Man Festival, dat elk jaar plaatsvindt in de Nevada-woestijn. De achterliggende gedachte is dat men gedurende Burning Man tijdelijk een gemeenschap opbouwt waar iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven welkom is, ongeacht ras, geloof of afkomst, en waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Het electrofestival staat dus onrechtstreeks ook voor het aanvaarden van ‘het extreme’, wat ook in de geur terugkomt door een fusie van twee tegenpolen: een afrodisiacum van natuurlijke vanille, in fusie met de atmosferische vibes van zeezout.

« Ik wou al heel lang eens werken met Vanille. Aangezien ik geen grote fan ben van zoete noten, zocht ik naar een twist. Die twist vond ik in zeezout. Het zeezout geeft de Vanille een minerale dimensie… Waardoor de geur luchtiger en eleganter wordt… Hij verliest zijn gastronomische facetten, maar behoudt zijn verslavende kant…” – Romano Ricci

Dat de vanille & het zeezout in dit parfum centraal staan – zeker bij het opsprayen van de geur – mag dus zeker geen verrassing zijn. De geurcompositie verraadt echter ook dat het verslavend zoete van deze orientaalse geur toch eerder in de zoete basis zit.

Vanilla Vibes

  • Top: Zeezout
  • Hart: Natuurlijke vanille, Orchidee
  • Basis: Sandelhout, Tonkaboon, Bruine muskus, Benzoëhars

Een heerlijk zomers, zwoel en apart parfum. Eentje die vaag doet denken aan de geur van zonnecrème. Niet voor iedereen weggelegd dus, want voor liefhebbers van een fris, bloemig parfum zal dit écht wel en tikkeltje te zomers zijn. Niet getreurd, het assortiment van Juliette Has A Gun heeft intussen voor ieder wat wils. En ik? Ik droom nog een beetje verder weg naar de zomer, met een spitz ‘Vanilla Vibes’ in m’n haar!

De ‘Juliette Has A Gun’ parfums worden verkocht bij de nicheparfumerie of online via deze link. Dit parfum is beschikbaar in een 50ml of 100ml variant!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Vanilla Vibes – Juliette has a Gun

  1. Alleen het flesje is al prachtig om te zien! Ik ben normaal niet zo van al te zoete geurtjes, dus ik weet niet of het echt iets voor mij is, maar het flesje trekt me wel enorm aan, dus ik zal zeker gaan ruiken als ik hem in de winkel spot.

  2. Ik vind het flesje erg mooi en ben ook wel fan van een zwoele parfum, vind dat over het algemeen erg lekker.. De geur van Vanille in mn parfum klinkt echter wel raar, weet niet of ik dat lekker vind haha. Ben benieuwd dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *