Body- & Skincare

Treets Traditions ‘Pure Serenity’ Scrub

Hebben jullie dat ook altijd na een reis met veel zonneschijn dat je huid achteraf begint te schilferen? Na onze reis naar Zuid-Afrika merkte ik dat vooral mijn bovenarmen en benen wat begonnen aan te voelen als perkament, ongeacht de hoeveelheid olie, lotion of body butter ik er op smeerde. Het enige wat een beetje soelaas bracht, was scrubben. Intussen ben ik helemaal verzot op de scrub van Treets Traditions! Benieuwd waarom?

Net omwille van m’n droog en schilferig velletje, wilde ik een lichaamsscrub die naast scrubben tegelijkertijd ook het lichaam voedt. Ik moest behoorlijk rommelen in m’n kast – m’n favoriet van Rainpharma had ik natuurlijk niet meer staan – en kwam uitendelijk bij de Treets Traditions ‘Pure Serenity’ body scrub uit. Een beetje gelijkaardig aan die van Rainpharma, dus ook zonder SLS, SLES, parabenen, siliconen, microplastics, kleurstoffen en minerale oliën, maar dan niet Belgisch en iets goedkoper.

Ik leerde het merk kennen op een persvoorstelling van het nieuwe ‘Di’-concept enkele maanden geleden. Dit natuurlijke merk inspireerde zich op de beautyrituelen van vrouwen over de gehele wereld, en goot deze in vijf verschillende geur- & productlijnen. De Pure Serenity lijn, waartoe mijn srub behoort, is verrijkt met verschillende ingrediënten uit Japan zoals rijst, bamboe, Japanse kersenbloesem en Yuzu.

De scrub zelf is een vrij stevige, op basis van zout waar een voedende olie aan toegevoegd werd. De ‘brokjes’ die je ziet zitten, zijn bamboe-extracten. Leuk is trouwens dat de scrub met een roze spateltje wordt geleverd. Met zo’n spateltje gaat mengen echt veel makkelijker dan met je vingers. En minder gepruts en verspilling in de douche!

Door z’n stevige, doch natuurlijke korrel wordt m’n huid op een milde manier gescrubd. Chemische korrels hebben immers nogal de neiging om je huid te gaan ‘overstimuleren’ waardoor ze nog droger dreigt te worden en nog meer gaat schilferen. Met deze worden enkel de dode huidcellen verwijderd, waardoor je letterlijk met een schone lei verder kunt gaan met je beautyritueel. Plus, ‘t is ook heel wat beter voor het milieu! Geen plastic korreltjes in deze!

De producten van Treets Traditions zijn in België exclusief verkrijgbaar bij Di! Deze ‘Pure Serenity’ scrub kostte €12,99 voor 375gr en ligt nu in de winkel.

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “Treets Traditions ‘Pure Serenity’ Scrub

  1. Ik heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd maar de scrub ziet er wel erg goed uit. Ik hou sowieso van scrubs en mooie verpakkingen, dus misschien moet ik deze maar eens aanschaffen! 😉

  2. Ik kende het product nog niet, maar ziet er heel fijn aangenaam uit. Ik ben ook nog altijd op zoek naar een goede scrub. Deze ga ik eens proberen.

  3. Ik gebruik al zo”n 2,5 jaar Tretinoine Creme (Retin-A) 0.02% op recept van mijn huisarts (gewoon zelf gevraagd, tegen huidveroudering). Mijn creme komt in een tube van 30 gram en ik moet hem in de koelkast bewaren en na 4 maanden weggooien (als hij dan nog niet op is). Ik heb een zeer (zon)gevoelige, droge huid met Rosacea maar gelukkig verdraagt mijn huid deze Tretinoine Creme uitstekend; ik heb nog nooit last gehad van bijwerkingen als roodheid, droogheid of schilferen. Maar ik heb wel heel langzaam en voorzichtig opgebouwd, mix hem nog steeds met een beetje basis-moisturizer (Avene Tolerance Extreme Creme) en ik smeer maximaal 3-4 avonden per week. Ik smeer ook rond mijn ogen en neem mijn hals ook mee. Overdag bescherm ik mijn huid natuurlijk goed tegen de zon. Mijn huid is ongelooflijk zacht, glad en porie-vrij, ik heb nog nauwelijks rimpels (ik ben 48) en ik hoef zelfs geen Metronidazole Creme (tegen Rosacea pukkels) meer te gebruiken! En het kost me nauwelijks iets (ik betaal €15 per tube) dus ik blijf lekker smeren;-) Hiervoor heb ik 8 jaar lang Avene Eluage Creme (Retinaldehyde) gebruikt zonder problemen.

    1. Ik heb ook een tijdje iets gebruikt op recept van m’n huisarts, maar dat was tegen de ‘chicken skin’ op m’n armen en bovenbenen. Wel top dat je zo geholpen bent met die producten! Ik zal er helaas op m’n 48e niet zo goed uitzien vrees ik, heb niet zo’n goede genen helaas..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *