Haarspray, haircare, Toni & Guy

Toni & Guy: Sea Salt Texturizing Spray

Een niet meer zo nieuwe trend in Beautyland zijn de beachwaves. Je kent ze wel, die golven in je haar die ontstaan na een dagje relaxen aan het strand. Mensen met steil haar vinden ze vaak geweldig, omdat ze het futloze en vaak fijne haar een extra dimensie geven.  Persoonlijk ben ik er gek op, maar niet wat het achteraf met mijn haar doet. Je haar spoelen met zout water zoals sommige Amerikaanse bloggers doen .. No thanks! Dat heb ik eerlijk gezegd niet over voor een golvende haarbos, ook al vind ik het prachtig.

 

I like the waves!
I like the waves!

Op heel wat blogs, die minder van extremen houden dan hun zoutspoelende collega’s, zag ik de Sea Salt Sprays opduiken. Zij beloven je de rock’n-roll beachwaves zonder het zand in je schoenen en de schadelijke gevolgen voor je haar. Bumble and Bumble, KMS en Balmain zetten enkele jaren geleden de trend, en intussen hebben heel wat haircareproducenten zo’n spray in assortiment zitten. Zelf besloot ik er vorig weekend eentje aan te schaffen van het merk Toni & Guy. Ben je al benieuwd?

De Sea Salt Texturising Spray behoort toe tot de Casual-lijn van Toni & Guy. In tegenstelling tot de populaire Glamour-lijn (die zijn pijlen richt op verfijnde kapsels), lanceren ze met Casual een serie stylingproducten waarmee je verschillende casual-looks creëert. Messy? Rock’n-roll? Jup, het kan!

Toni-And-Guy-Casual-Sea-Salt-Spray-Review-1-570x300

Hoe gebruik je het?   Het werkt het best wanneer je haar nog een beetje vochtig is na het wassen. Spray de Sea Salt Texturising Spray gelijkmatig op het handdoekdroge haar en laat het haar luchtdrogen. Je versterkt het effect door je haar af en toe met je vingers los te schudden. Heb je het graag erg messy? Blowdry het haar dan met een diffuserkop.

Toni & Guy

Maar euhm, de vraag is of het werkt natuurlijk. En wat doet het met mijn haardos? Om het goed te testen heb ik mijn haar wel gewassen en gebruikt zoals op de verpakking stond. Van nature zit er een kleine slag in mijn haar, maar niet in die mate dat we kunnen spreken van gedefinieerde beachwaves. Dus geen erg!

Haar gewassen mét spray en laten luchtdrogen:

Beachyhair

What do you think? Persoonlijk vind ik dat mijn haar hierdoor wel een extra swoosh krijgt! M’n haar voelt wel iets droger door het product, maar er zit natuurlijk wél zout in hé.. Stug is m’n haar zeker niet, want soms voelt je haar na een dagje strand aan als een zoutstokje dat elk moment kan kraken. Sommige sprays kunnen ook dat aspect goed imiteren 😉 .. Deze gelukkig niet! Mijn haar voelt nog steeds aan als haar, maar dan net iets ruiger dan normaal.

Het ‘Toni & Guy’-gamma is te koop bij etos, geaffilieerde kappers en op hun online shop – voor 200ml betaal je €11,95

Wat vinden jullie ervan? Ik ga er alvast nog een beetje mee experimenteren, maar het doet wat het moet doen! En hij doet het goed!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Toni & Guy: Sea Salt Texturizing Spray

 1. Wel zeker een plus. Minder van de slechte punten en meer van de goede. Een dagje strand en je kop onderdompelen in de zee zal er vollopig ook niet meer in zitten namelijk 😉

  Fijne Feestdagen en een Knallend Nieuwjaar! + Liefs,

  Maria Antoinette

  1. Vind de spray erg makkelijk omdat het het effect heeft dat ik wil zonder m’n haar te beschadigen!
   Gek hé, dat mensen gewoon hun haar gaan spoelen met zout??!!!

   Jij ook een prettig kerstfeest gewenst, en maak van 2014 een mooi blogjaar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *