Personal

Today is #nomakeupday !

Ieder onder jullie gebruikt make-up voor een andere reden: de een houdt van experimenteren, de ander zet z’n troeven wat extra in de kijker. Ikzelf ben met make-up begonnen uit noodzaak. Door m’n hormonale acné (ik vind het nog steeds zo’n vies woord heb ik heel wat last van roodheid en littekentjes, die ik met make-up maar al te graag wegstop. Zo zie je, ieder heeft z’n eigen verhaal of reden.

Slechts !! 1% van de totale vrouwelijke wereldbevolking !! heeft een perfecte huid. Of deze allemaal model of actrice zijn? Neen, helemaal niet. Photoshop en instagram-filters zetten ons maar al te vaak op het verkeerde spoor. Soms lijkt het alsof iedereen dé perfecte huid heeft, behalve ik. Dan klopt er toch iets niet?

nomakeupday

Wél, om vandaag iedereen die met dit gevoel zit een hart onder de riem te steken, roept de Nederlandse Brandwonden Stichting vandaag (18 september) uit tot (in dit geval inter-) nationale #nomakeupday! Ook al ben ik 100% Belg, sta ik helemaal achter dit initiatief, en ga ik vandaag ook eventjes make-up-loos door het leven.

Mijn no-make up selfie:

dscn18092014

Om elkaar te laten zien dat schoonheid niet alleen aan de buitenkant zit, roept de Nederlandse Brandwonden Stichting iedereen op 18 september een selfie te posten op Instagram, Facebook en/of Twitter met de hashtag #nomakeupday. Niet alleen om elkaar te steunen, maar vooral om al die andere vrouwen met brandwonden, wijnvlekken of probleemhuid een hart onder de riem te steken!

Een geweldig initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting! Spread the love on social media, en hopelijk ook volgend jaar in België een trend?

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Today is #nomakeupday !

  1. Een mooi initiatief! We moeten ons vooral niet schuilen achter cosmetica! Helaas heb ik rosacea op mijn gezicht dat elke dag groeit.. en het is moeilijk om het mooi te vinden, maar ik doe mijn best… en ik verberg het niet in mijn dagelijkse leven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *