Tips & Tricks

Tips voor rode & lopende neusjes!Tips voor rode & lopende neusjes!

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

It’s Rudolph the red-nose reindeer! Oh no, It’s you!

Ha .. Haaaa .. HAAAAAAAATSJOEMMMMMM!
Nu we de eerste winterprikken achter de rug hebben, zijn er veel mensen die wellicht heel vertrouwd zijn met dit geluidje. Op mijn werk net hetzelfde en heel wat mensen rondom mij lopen rond met een zware verkoudheid. Je herkent ze dan ook héél gemakkelijk aan de rode neus en tranerige ogen. Speciaal voor mijn collega’s & alle andere verkouden lezers, enkele tips tegen deze rode neusjes!

Ziek Kind

Waarom wordt die neus rood?
In de winter krijgt je huid al héél wat minder hydratatie dan normaal, waardoor de huid rondom de neus vrij gevoelig is. Wanneer je dan om de haverklap met een zakdoekje over je neus gaat wrijven droogt deze helemaal uit, waardoor je huid geirriteerd raakt en hij een rode kleur krijgt. Dit gaat meestal gepaard met een branderig gevoel, of velletjes aan de neus.

Wat doe je eraan?
Geregeld je neus insmeren met een vettige bodymelk, uiercrème (dat bovendien ook de pijn wat verzacht), vaseline of zelfs met wat handcreme doen wonderen. Wanneer je ‘s nachts gaat slapen breng je best een dikke laag aan op de neusvleugeltjes, zodat die huid optimaal kan herstellen. Als je dan besluit om op een koude, winderige of druilerige dag toch buiten te komen, wrijf je best je neus in voor je buitengaat. Zo ligt er toch een beschermlaagje op de neus.

Wanneer je tijdens de dag make-up draagt, smeer je best een 10-tal minuutjes op voorhand een vettige dagcrème op je neus. Zo kan deze al wat inwerken. Let natuurlijk wel op met véél make-up. Als je blijft snuiten, gaat je make-up er zo weer af. Hou best je poederdoosje bij de hand!

Mijn roze warme wintersjaal gaat al JAAAAAREN mee, deze heb ik intussen nu ook in het wit & donkerroze! Hemels warm!
Mijn roze warme wintersjaal gaat al JAAAAAREN mee,
deze heb ik intussen nu ook in het wit & donkerroze!
Hemels warm!

Ook een sjaal is een goed hulpmiddel tegen rode neuzen. Het houdt immers de kou en gure wind tegen. Let wel op. Door de wrijving van wolle sjaals, kan de huid ook uitdrogen. Smeren is hier dus ook aangewezen!

Tips & Tricks tegen een loopneus

Nu je weet hoe je de gevolgen van een loopneus moet aanpakken, moeten we enkel nog van het vervelende kwaaltje zelf afraken. Hieronder verzamelde ik wat tips & tricks die je in no-time van een loopneus zullen afhelpen.

Kleenex Original - 5,45€ bij Kruidvat
Kleenex Original – 5,45€ bij Kruidvat

Papieren zakdoeken zijn essentieel voor elke verkouden persoon. Niet alleen zijn ze hygiënischer dan de stofferen versies, ook kunnen bepaalde varianten (zoals de versies met aloe vera, munt en balsem) je neuswegen vrijmaken of helpen herstellen. Minpuntje is wel dat ze de neus verder uitdrogen, maar hierboven hebben we dat al opgelost niet? Stoffen zakdoeken mogen ook maar zijn een broeidhaard van bacterieen als je te lang wacht met ze te wassen, waardoor je niet geneest. Wassen of regelmatig vervangen is de boodschap.

Je kan neusdruppels gebruiken die specifiek werken tegen loopneuzen. Het bekendste merk die dit aanbiedt is Nasa Rhinathiol. Nu, let wel op met neusdruppels & -sprays. Je mag deze maar MAXIMAAL een week gebruiken. Is de loopneus na die periode niet opgelost, ga je best even langs bij de dokter. Je kan ook gebruik maken van homeopatische middelen.

Deze eucalyptusdruppels van Biover helpen écht ! 8,92€ in Colruyt (ook verkrijgbaar id natuurwinkel)
Deze eucalyptusdruppels van Biover helpen écht !
8,92€ in Colruyt (ook verkrijgbaar id natuurwinkel)

 

Laat wat eucalyptusdruppels in kokend water verdampen, hou je gezicht erboven en dek jezelf af met een handdoek voor een sauna-effect. Hier ook toch even opletten, want je neus komt hierdoor hé-le-maal vrij, dus hou alvast wat zakdoeken bij de hand. Leuk detail, deze techniek doet ook wonderen voor een onzuivere huid! Zweet er dus maar op los!

Traantjes!
Traantjes!

Wat ook helpt, en deze tip is er ééntje van bij de oma, is een ajuin in twee snijden en deze dan naast je bed leggen. Geen rode uien, maar een echte vlaamse ronde uienbol! Geen aangename geur, en je gaat er wellicht ook van huilen, maar het helpt echt tegen een loop- of verstopte neus. En als je het niet gelooft, daag ik je uit eens een ui te schillen zonder dat je neus gaat lopen.

Succes!

Heb jij nog tips tegen loopneusjes?
Deel ze gerust, want velen zitten wellicht te wachten op een verlichting van hun ongemak!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Tips voor rode & lopende neusjes!Tips voor rode & lopende neusjes!

  1. Als ik zwaar verkouden ben spoel ik ‘s morgens en ‘s avonds mijn neus met een zoutspoeling. Geloof me het kan echt deugd doen als je zwaar verkouden bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *