Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: ‘Jeugdsentiment’

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

week31

Deze week vulde ik de ‘Jeugdsentiment’-tag in, nadat ik een hele zaterdag met m’n mama naar foto’s van vroeger heb zitten kijken. Time flies, en daarom wil ik ‘m eventjes capteren in deze tag!

Here we go!

Favoriete kinderfilm?

Dat moet toch wel de reeks van Platvoet & z’n vriendjes zijn. Je weet wel, die schattige dinosaurus die allerlei avonturen beleefde? In de tijd dat er nog video-casettes bestonden, keek ik bij mijn tante elke week naar een film van Platvoet. Hoewel de film in het engels was (m’n tante kocht ze daar ..) begreep ik super goed wat er gezegd werd. Nostalgie! Wie kent deze scene nog?

Intussen heb ik de avonturen van Platvoet (Littlefoot in het engels) op DVD om later aan m’n kinderen te tonen. Ook elke Disneyfilm ooit gemaakt valt trouwens onder favoriete kinderfilm, maar goed..

Favoriete televisieserie?

Potver, dit is een moeilijke.. Als ik écht kijk naar de tijd die ik aan een serie heb besteed in mijn kindertijd, kom ik uit bij de Power Rangers. Echt waar! Man man man, ik heb hier echt HOPEN video’s van gehad in der tijd..

Haha, bij het starten van de tune krijg ik alweer zin om Power Ranger te gaan spelen! Uren van m’n leven was ik in gedachten de Gele Power Ranger!

Favoriete boek?

Het eerste echte boek dat ik verslonden heb, was Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckmann! Wie kent ‘m nog?

Korte samenvatting: Dolf, is een zestienjarige jongen die zich bij een experiment met een tijdmachine als vrijwilliger aanmeldt. Hij strandt in de dertiende eeuw bij de stad Speyer in Duitsland. Hij sluit zich daar aan bij de kinderkruistocht, die op dat moment toevallig langstrekt en helpt de kinderen waar nodig met z’n ‘hedendaagse’ kennis.

Favoriete nummer?

Sowieso iets van de Spice Girls! Moet je dat nog vragen? Ik was een echte ‘Spice Girl’-freak toen ik een jaar of acht was, en ik weet nog dat ik in tranen naar school ben gegaan toen ik hoorde van hun split. Een favoriete nummer vinden was niet zo evident, maar ik koos toch voor ‘Too Much’.

Waarom, you might ask? Dit is het eerste liedje uit de ‘Spice World Movie’ en tevens de eerste keer dat ik ALLEEN naar de cinema mocht (met een vriendinnetje en haar mama) met m’n spaarcentjes. Als fan moest dat toen hé!

Favoriete snoep/snack

OREO’S! In Amerika leerde ik de donkere koekjes kennen, en was er op een gegeven moment echt verslaafd aan. Dat en Mountain Dew! Niet echt gezond, maar zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo lekker!

Favoriete TV-reclame

Kijk gewoon! Mensen die even oud zijn als ik zullen ‘m zeker kennen!

Lachen hé? En het grappigste is: ik rijd nu met een Renault Clio 😀

Een beetje een korte TAG deze week, maar met al die filmpjes wilde ik jullie ook niet overladen! Trouwens, bekijk ze maar eens allemaal! Bij die van Platvoet kreeg ik zowaar tranen in de ogen!

Wat is jouw grootste of mooiste jeugdherinnering? Was jij ook een Power Ranger in gedachten, of speelde je liever Pokémon?

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Sunday Tag: ‘Jeugdsentiment’

  1. hahaha geweldig! De Power Rangers waren ook zo’n vaste gewoonte van mij, net zoals de Spice Girls. Ik weet nog goed dat we allemaal lolly’s kochten voor de stickers die erin zaten. En dan voel je je plots heel oud! :p

  2. Wat een heerlijke tag, Nou en of ik Platvoet nog ken, ik heb er zo vaak naar gekeken met mijn 2 oudste kinderen…heerlijk! leuke tag om te lezen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *