Body- & Skincare

Sun-prepped Skin: Institut Esthederm Photo Regul

Mensen die net als ik – verhoogde kans op huidkanker, remember? – quasi dagelijks zonnecrème dragen onder hun make-up kennen maar al te vaak het probleem: ‘Summer’s coming and I don’t have any good facial sunscreen’ !! Elke zomer weer .. Ofwel zijn ze te vettig, smelten ze halverwege de dag gewoon van mijn gezicht, laten ze een witte waas achter waarmee je niets meer kan aanvangen, ofwel sta ik de dag nadien vol pukkels. En zo is’t altijd wel iets ..

No more! Sinds kort heb ik twee producten ontdekt, die letterlijk ‘none of the above’ zijn. Vandaag stel ik jullie de meest uitgebreide aan jullie voor, namelijk de ‘Photo Regul’ van het Franse merk Institut Esthederm.

Instituut Esthederm

Abonnees van Birchbox zullen het merk wellicht wel kennen, maar ‘t is in onze contreien nog niet zo héél bekend jammer genoeg. Spijtig, want als ik één ding heb geleerd sinds ik blog, is dat de Fransen potverdikke wel goed weten wat goede skincare is!

Maar goed, Photo-Regul dus. An sich is het geen primer, maar wél een gezichtszonnebrand. Eentje die echter zo snel in de huid dringt, dat je ‘m makkelijk kunt gebruiken onder je make-up. Wanneer je ‘m als zonnecrème gebruikt, moet je ‘m ook zodanig aanbrengen (volgens de ’20min voor zon en elke 2u in zon’-regel) natuurlijk. De crème voorziet je huid van een hoge bescherming, om zo hyperpigmentatie – sproetjes, anyone? – & donkere vlekken tegen te gaan. Daarnaast worden donkere vlekjes opgelicht, waardoor je huid egaler lijkt.

Instituut Esthederm

De crème zelf wordt heel snel opgenomen door een droge tot normale huid, maar mensen met een wat vettere huid zullen wellicht wat langer moeten wachten om aan de slag te gaan met hun make-up. Geen ramp natuurlijk, maar ik vermeld het liever voor ik achteraf boze reacties krijg!

Hoewel er op de doos geen SPF-info staat, geeft Institut Esthederm wél aan dat dit geschikt is voor sterke zon. Praktisch gezien komt dit neer op het blokkeren van 96% van de UVB stralen, een SPF 30+ dus! Een minimum wanneer ik in de zon ga zitten.

Instituut Esthederm

Zelf heb ik ‘m intussen al meegenomen naar Rome & naar Ierland, twee behoorlijk actieve vakanties met enorm veel zon. M’n gezicht is geen enkele keer verbrand, geïrriteerd of vettig geworden, ook al droeg ik geen andere zonnebescherming dan deze Photo Regul. Z’n hoge prijs dubbel en dik waard, want eerlijk? Voor mij staat er geen prijs op een goede zonnebescherming .. Your skin will thank you!

Dit product is momenteel in de aanbieding bij Viva Pura voor €62.95. Er zijn ook wat goedkopere varianten verkrijgbaar in de Esthederm collectie, die bijvoorbeeld niet per sé op hyperpigmentatie gaan werken. Voor elk wat wils dus!

Groetjes,

Laura

1 thought on “Sun-prepped Skin: Institut Esthederm Photo Regul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *