Spotted

Spotted: Fin du Jour

Gent is de laatste jaren ontpopt tot het centrum der hotspots! Toen ik er studeerde (dat is gek genoeg al vier jaar geleden), was er bijvoorbeeld nog geen M.A.C.-store en waren Lush & The Body Shop zowat de enige adresjes waar een beauty-liefhebber zijn gading vond. Intussen zijn er gelukkig héél wat leuke beauty-spots bijgekomen in de stad der Stroppendragers, en sinds 1 augustus vind je er ook ‘Fin du Jour’ terug’ !

Fin du Jour

Fin du Jour heeft een uniek concept, dat zeker past in een hipster-city als Gent. Miriam Rouw – het ‘brein’ achter deze nieuwe Beautystore – wilde moeilijk verkrijgbare merken voor ons, arme belgen, bereikbaar maken. Can’t blame her, want wie maakt er geen wishlist van ‘must-buy products’ als ze naar het buitenland trekken? Resultaat: in Fin du Jour vind je heel wat exclusieve (lees: moeilijk verkrijgbaar in België) merken zoals Aesop, Perricone MD, Ellis Faas, Rahua, Escentric Molecules, Une Nuit à Bali, Maria Candida Gentile, ..

Fin du Jour

Fin du Jour

Fin du Jour

Fin du Jour

Wat ik trouwens ook prachtig vind aan deze winkel, is het interieur. Jullie weten dat wij zelf ook aan het bouwen zijn, en qua interieur sluit Fin du Jour dus helemaal aan bij wat wij gaan doen in ons huis! Het ontwerp van de winkel, is van de hand van architect Jan De Bie. Warme kopertoetsen, in combinatie met donker hout én heel wat natuurlijk licht. This is awesome!

Fin du Jour

Fin du Jour

Fin du Jour verkoopt trouwens ‘Verso Skincare’! Dit merk is komen overwaaien vanuit Scandinavië en maakt gebruik van het exclusieve retinol 8-complex. Dit complex belooft 8 keer sterker te werken dan klassieke retinol (je weet wel dat age-freezing ingredient waar alle dermatologen zo zot van waren), maar zonder de traditionele ongewenste retinolbijwerkingen als irritatie of overgevoeligheid. Sterker nog, de Verso-producten bevatten geen kleurstoffen, parabenen, minerale oliën of andere schadelijke ingrediënten. Hier ben ik alvast erg benieuwd naar!

Fin du Jour

Zelf benieuwd naar Fin du Jour? Meer info kunnen jullie lezen op de Fin Du Jour Facebookpagina & hun webshop of ga gewoon eens langs in de winkel. Je vindt ‘m in de Vlaanderenstraat, nummer 80 in Gent!

Groetjes,

Laura

12 thoughts on “Spotted: Fin du Jour

  1. Ik moet echt eens een weekendje Gent boeken blijkbaar! Ben er nog nooit geweest, maar als die leuke winkels kunnen me zeker bekoren!
    Trouwens ik vind die stijl van interieur ook heel erg mooi, dus je huis zal er dan ook geweldig uitzien binnenkort!

  2. […] Iets wat ik de laatste tijd meer en meer meeneem op reis, zijn ‘rince-free handwashes’. Ik heb een soort van plas-fobie, en ik ben altijd op m’n ongemak als ik een vreemde WC moet gaan gebruiken. Erg vaak staat er dan nog geen zeep of is de zeep die er staat het vermelden niet waard. Daarom zijn die desinfecterende gels erg populair chez Laura. Een nadeel: ze drogen je handen enorm uit! Daarom ging ik op zoek naar een milde variant, die ik vond bij Fin du Jour. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *