Mommy

Spotted: Amélie + Moi Gent

Situatieschets: Je wil al heel lang afspreken met een goede studievriendin, maar sinds je allebei moeder geworden bent komt het er niet meer van. Als papa of oma/opa niet even kan oppassen, lukt het gewoon niet. Want face it: mama’s gaan er ook graag eens op uit in plaats van constant bij elkaar op de koffie (en ja eerlijk? ‘t is ook niet meer zo proper thuis als vroeger om mensen te ontvangen) te moeten komen. En de kindjes meenemen? Niet overal even evident. Ikzelf wil ook geen jengelend kind naast me als ik even ontspannen wil gaan uiteten .. Wat doe je dan?

Wel, wij vonden de ideale oplossing bij Amélie + Moi in Gent, een adresje die m’n vriendin vond via instagram. Een sociaal en duurzaam experience café, shop en meet up ruimte, met food en drinks op kindermaat en met aandacht voor zwangere en pas bevallen mama’s. Een adres dat ons zo goed bevallen is, dat we er zeker nog heen zullen trekken voor volgende baby-play dates!

Amélie + Moi

Wat je kan verwachten: een ruime speelhoek voor baby én peuters, kinderstoeltjes voor alle maten, verzorgingstafels, lekker eten voor mama én kind, voldoende plaats om je luiertas en buggy te zetten en een team dat kinderen verwelkomt in plaats van ze buiten te kijken als ze eens een grilletje hebben. En dat allemaal in een heerlijk rustig, strak interieur, waar mama’s én papa’s kunnen kletsen, terwijl de kindjes vrolijk spelen!

Amélie + MOI

Wij gingen op zondagmorgen en kozen voor de brunch formule. Beginnen met een croissantje, boterhammetje met heerlijke kazen, rozijnenbrood en een eitje, om dan verder te gaan met bijvoorbeeld een lekkere falafelsalade, groentensoep, hummuscracker met rode biet (zie foto) of quiche. Afsluiten met een zoete zonde kan uiteraard niet ontbreken.

Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor hen worden verse groentjes versneden, gestoomd en klaargemaakt, afhankelijk van hun leeftijd. M’n vriendin haar zoontje (11 maand) at patatjes, pastinaak, bloemkool en een thaise currysaus, terwijl Aline getrakteerd werd op een vers zoete aardappel-bloemkoolpapje. Alles wat niet op was, mochten we mee naar huis nemen. Geen verspilling!

Amélie + Moi

Amélie + MOI

Zondag was brunchdag: Alles à volonté en inclusief een warme of koude drank voor 24€ pp. Kids betalen 1€ per levensjaar. Een mooie deal toch? En de gezelligheid met de studievriendin en haar zoontje was daarbovenop onbetaalbaar! Een echte aanrader als je ‘t mij vraagt!

Je vindt Amélie+Moi terug in de Steendam 74-76, 9000 Gent! Geopend op woensdagmiddag en in het weekend, met uitzondering van de schoolvakanties. Neem zeker eens een kijkje op hun facebookpagina voor meer info over menu’s, workshops en andere leuke extraatjes.

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Spotted: Amélie + Moi Gent

  1. wat een super locatie is dit zeg, ik weet ook wel hoe lastig ik het vond om af te spreken toen de jongens nog zo jong waren. Wat goed ook dat er ook echt aan het eten voor de kinderen gedacht wordt. Ik snap dat je hier wel vaker heen al gaan.

  2. Het ziet er allemaal heel lieflijk uit! Al vind ik het wel jammer dat het nodig is… Eigenlijk zou je gewoon overal heen moeten kunnen met een baby. En tsja, ze huilen soms. Dat hoort erbij en gaat weer over. Sommige mensen praten heel erg luid, ruiken niet zo fris of bellen aan tafel. Dan kan ik me veel meer aan ergeren dan aan een baby..

  3. Wat een leuke plek, zo te zien op de foto’s. Ik heb geen kindje, maar dit lijkt me inderdaad een ideale plek om samen af te spreken. En als ze dan ook nog eens goed eten hebben zoals ik bij jou op de foto’s zie: bonuspunten!

  4. Ik vind het heel leuk dat je voor kids 1 euro x hun leeftijd betaalt, superleuk bedacht. En altijd fijn dit soort adresjes inderdaad als je een kleintje hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *