perfume

Some ‘Lilac Love’ ..

De laatste maanden ben ik me steeds verder aan het verdiepen in de wereld van nicheparfums. Ik vergelijk het graag met een goed glas wijn. Een glas doorsnee-wijn uit de supermarkt kan verschrikkelijk goed smaken, maar de complexiteit van de smaak en het verhaal achter de wijn wanneer je een échte kwaliteitswijn haalt bij de wijnhandel, is toch nog van een ander kaliber. Ook nicheparfums is iets dat je moet ‘leren’.

Is er dan iets mis met de bekendere parfums? Absoluut niet! Ongeveer 90% van mijn stash bestaat uit ‘gangbare’ merken. Maar, des te trotser ben ik op die andere 10%, want daar schuilt vaak een persoonlijk verhaal achter, met geurendie 100% op je lijf geschreven zijn. Die veranderen doorheen de dag, net zoals mijn ‘mood du jour’. Nieuwe favoriet binnen dit segment? Lilac Love, van Amouage.

Lilac Love Amouage

Amouage is wellicht een van de ‘bekendere’ merken binnen het nichesegment. Bestaande uit verschillende collecties, met elk een ander verhaal, is het tevens een van de meest uitgebreide merken! Amouage Lilac Love is de eerste parfum in de nieuwe ‘Secret Garden’-collectie van Amouage. The Secret Garden Collection is een nieuwe collectie, waar gevoelens en gedachten vrij en zonder complicaties moeten zijn, aldus Amouage’s Creative Director Christopher Chong.

Lilac Love Amouage

Een mooi begin dus, maar hoe zit ‘t nu met Lilac Love? De lila-flacon alleen zou je al een kleine geur-hint moeten toefluisteren. Iets zachts, bijna poederig misschien? Yep, want Lilac Love is een zacht, bloemig & poederachtig parfum dat op elk moment van de dag nét iets anders gaat ruiken. Heerlijk!

  • Topnoten: Sering-akkoorden, Heliotroop, Pioen-roos & Gardenia
  • Hart: Florentijnse Iris, Cacao – & Tonkaboon
  • Basisnoten: Sandelhout, Patchouli & Vanille

Lilac Love Amouage

Een geur die op elk moment van de dag een ander aspect laat zien? Hevig bloemig aan het begin van de dag, zacht poederig in de late namiddag. Een geur die niet aan intensiteit verliest, maar telkens een ander gezicht laat zien. Gotta love these kind of brands, no?

De parfums van Amouage zijn verkrijgbaar in geselecteerde niche-parfumeriezaken zoals Place Vendôme, Kroonen & Brown, Parfuma, of online via deze link. Deze nieuwe telg is sinds september beschikbaar!

Groetjes,

Laura

1 thought on “Some ‘Lilac Love’ ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *