perfume

Smell of Summer: Goldfield & Banks

Nu we alweer enkele heerlijke zomerdagen op het palmares van ‘zomer 2019’ hebben mogen schrijven, heb ik niet enkel mijn kleerkast volledig ‘summerproof’ gemaakt, maar ook mijn parfumkastje. De frisse, sprankelende lentegeuren hebben plaatsgemaakt voor enkele rasechte zomergeuren. Twee daarvan zijn van de hand van Dimitri Weber, de oprichter van het Australische parfumlabel Goldfield & Banks: Southern Bloom & Velvet Splendour.

Bucketlist

Het verhaal van Goldfield & Banks kan je hier teruglezen, maar ook voor deze twee nieuwe geuren werd er beroep gedaan op de natuurlijke rijkdommen van het Australische eiland. Elk geven ze een eigen identiteit aan de geur, wat deze parfums net zo interessant maken.

Southern Bloom

Southern Bloom eert de zeldzame inheemse geurende bloem, de Boronia, tijdens zijn korte september ‘lente-bloei’, op het zuidelijkste eiland van Australië, Bruny voor de kust van Tasmanië. Het absolute van Boronia is een van de duurste parfummaterialen ter wereld. Het is een bloemig-houtige geur, met een zacht, fluweelachtig gevoel, gecombineerd met frisse, sprankelijke groene tonen.

Bucketlist

Geurcompositie: Absolute van Boronia, Indische jasmijn en ylang ylang, Cassis, Italiaanse mandarijn, Australisch sandelhout, Italiaanse iris, vetiver, amber en musk.

Velvet Splendour

Velvet Splendour is als het vasthouden van een grote bos wilde, door de zon verbrande bloemen waar je jouw gezicht zachtjes indrukt. Een warme zomeravond die op je valt na een lange werkdag. Zo zou ik de geur ‘t best kunnen omschrijven. Warm en bloemig. Mimosa heeft écht wel zijn greep op dit parfum, maar dat geeft net de lekker, zwoele, zomerse “feel” aan dit parfum. De andere geurnoten komen iets later tevoorschijn.

Bucketlist

Geurcompositie: Mandarijn, Hedione, Australische mimosa – ‘wattle’ voor de engelstaligen, Oranjebloesem, Jasmijn, Arabische jasmijn, Australisch sandelhout, Patchoeli, Vetiver Haïti, Leder, Tonkaboon, Opopanax & Heliotropine.

Als ik toch een favorietje moet kiezen, heeft Velvet Splendour wel een streepje voor op Southern Bloom. Mimosa is écht wel een (her)ontdekking in mijn parfumstash – deze van Jo Malone gebruik ik bijvoorbeeld ook weer regelmatig – en ook de combinatie met de andere zwoele geurnoten, maken deze écht een tikje verslavend. Heerlijk!

De geuren van Goldfield & Banks worden verkocht bij de nicheparfumerie. Verkooppunten via deze link. Dit parfum is beschikbaar in een 75ml variant!

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Smell of Summer: Goldfield & Banks

    1. Een lentegeur is zo’n geurtje die echt past bij het seizoen: fris, misschien iets met een beetje citrus, licht bloemig.. Zo eentje waar je écht vrolijk van kan worden. Zomergeuren zijn vaak iets warmer, zwoeler en zoeter/hartiger.

  1. Ik varieer altijd wel tussen winter en zomer, maar niet in de andere seizoenen. Dit klinkt wel als een heerlijke zomer geur. Het is niet gewoon in de winkel te koop? Ik mag een nieuwe geur namelijk altijd graag eerst ruiken.

    1. De geuren zijn unisex, dus zeker ook voor mannen! Al zou ik dan eerder voor de Velvet Splendour gaan. Southern Bloom is toch iets zoeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *