Anti-acné, gezichtsreiniging, La Roche-Posay, skincare

Serozinc – La Roche-Posay

Als er ergens een hype over bestond het laatste jaar, was het wel over dit opvallend product. Op zich bestaat het wel al eventjes, maar sinds begin dit jaar ontstond er in blogland een ware serozinc-overload! Tijd om het zelf ook eens aan te schaffen en uit te proberen, dacht ik zo! Makkelijker gedacht dan gedaan helaas, want het product is niet overal vrij te koop. Gelukkig kon ik via apotheek Stenenbrug mijn eigen exemplaar bemachtigen!
La Roche-Posay Serozinc
Deze toner-spray verzacht roodheden en reduceert de kans op puistjes en littekentjes die kunnen ontstaan door het bestrijden van puistjes! De spray is immers verrijkt met zink, die een verzachtende werking heeft op een geirriteerde huid en puistjes en onzuiverheden bestrijdt. Zink stimuleert namelijk de celdeling en beschermt lichaamsweefsels tegen beschadiging en bevordert het herstel van weefselbeschadiging.
Ideaal voor mijn vette huid!
La Roche-Posay Serozinc
De toner zit verpakt in een spray die je net na je reinigingsritueel over het gelaat moet spuiten. Het voelt de eerste keren wel een beetje vreemd. De spray laat immers een vet laagje op je huid liggen. Maar wanneer je je dagcrème en andere zalfjes aanbrengt, verdwijnt dit laagje gewoon mee met je dagcrème.
Ik gebruik deze spray nog niet zo heel erg lang, maar na een tweetal dagen merkte ik al een enorm verschil. Bestaande puistjes zagen er al een heel stuk minder rood uit, mijn huid werd egaler, en (ook al was het de tijd van de maand -humhum- ) kreeg ik geen extra puistjes bij. Hallelujah!
 
La Roche-Posay Serozinc
La Roche-Posay Serozinc
Nu begrijp ik de hele bloggers-hype helemaal! Voor mijn Belgische lezers heb ik alvast goed nieuws, deze spray is vrij verkrijgbaar bij de apotheek (wel meestal op bestelling). Voor mijn Nederlandse vrienden heb ik echter OOK goed nieuws, want Apotheek Stenenbrug heeft speciaal voor jullie enkele flacons besteld!

In Frankrijk is de spray wel heel wat goedkoper, maar bijna nergens (meer) te vinden. Tijdens mijn vakantie in de Ardèche bezocht ik ruw geteld zo’n 20 apotheken, waar ze nergens dit schatje hadden liggen..

Mensen met een vette, gemengde of gevoellige huid: wacht niet langer, dit product is ge-wel-dig !!!!!
 
Groetjes,

Laura

 

 
 

1 thought on “Serozinc – La Roche-Posay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *