Qiriness

Sauna at home met QirinessSauna at home met Qiriness

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

WHAT??! Sauna at home? 

Jawel, jullie lezen het goed. Dankzij het Franse spa-merk Qiriness kan je een eigen sauna-ritueel inlassen zonder ook maar één stap buiten te hoeven zetten. In hun ‘Rituel’-lijn hebben zij immers enkele maanden geleden de ‘Sauna Visage‘ gelanceerd. Zelf leerde ik het productje kennen door een staaltje die mij werd opgestuurd. De verpakking is alvast veelbelovend. Met ingredienten als eucalyptus, siberische Den, ceder uit Virginia, rode tijm, rozemarijn uit Tunesië, lavendel, Sandelhout & guajakhout, waan ik me alvast in saunasferen. Ook bevat het geen parabenen, waardoor ook mensen met een gevoelige huid met een gerust hart kunnen verderlezen.

Qiriness Sauna Visage
Op het eerste zicht zou je denken dat dit een gewoon bruistablet is dat normaal in het bad moet worden gegooid, maar schijn bedriegt. Dit kleine tabletje werd ontwikkeld om je gezicht een diepgaande reiniging te geven, en een om een gestreste en vermoeide huid terug wat ademruimte te geven. Qiriness belooft een huid dat vrij is van onzuiverheden, bovenop een transparante en stralende teint. Een absolute opkikker, zo lijkt het. Snel even proberen, dacht ik zo!
Hoe werkt het?
Op de doos vond ik het volgende terug:
 
“Doe 1 bruistablet in een grote kom met kokend water en wacht tot deze volledig is opgelost. Houd uw gezicht ongeveer 10 centimeter boven het water en leg een handdoek over uw hoofd, zodat de damp niet ontsnapt. Sluit uw ogen en houd uw gezicht gedurende 5 minuten in de damp. Vervolgens doopt u een gastendoekje in het nog warme water. Wring het goed uit en plaats het op uw gezicht en hals gedurende 1 minuut. Droog uw gezicht met een tissue. 1 tot 2 keer per week te gebruiken.”. 
 
Sauna kom
Lijkt me vrij simpel, en dat was het ook! De geur die vrijkomt in het warme water ontspant meteen en doet denken aan een kruidensauna. Niet enkel ga ik op slag aan het zweten, ook mijn verstopte neus komt helemaal open! Een leuke meevaller dus. Maar wat doet mijn huid achteraf?
Eindoordeel
Qiriness doet wat het beloofde. Het geeft niet enkel een leuke-sauna ervaring, ook mijn huid is saunazacht! Ik ga regelmatig naar de sauna en kan dus beamen dat het een min of meer gelijkwaardig resultaat geeft als na een gewone saunabeurt. Het is gewoon ook heel leuk om eens te doen na een stresserende werkdag. Het ontspant je lichaam en geeft je gezicht een verdiende opkikker! Het enige nadeel is voor velen wellicht de prijs. Je betaalt 27 euro voor 10 stuks, waar je maximaal twee maand mee kan doen als je ze gebruikt zoals voorgeschreven.
Ik heb alvast een pakje van 10 besteld via Ici Paris XL, want zeg nu zelf, in deze slabakkende ‘lente’ kan mijn huid wel alle hulp gebruiken!
Eindoordeel: 8,5/10!
Kende jij Qiriness of een gelijkwaardig product. Of ben je ook benieuwd? Let us know!
Groetjes,
Laura
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *