Style

Provence on the go!

Wat is er beter dan in de zomer in de Provence te vertoeven? De geur van lavendel, de smaak van oranjebloesem, .. heerlijk! Daarom stond ook voor ons enkele dagen vakantie in deze streek van Frankrijk gepland. De hittegolf besliste daar echter anders over, want met temperaturen die boven de 40°C uitstegen, besloten we – niet alleen voor ons comfort, maar vooral die voor Aline – toch maar in de Dordogne te blijven. Maar euh, als wij niet naar die heerlijke lavendelvelden kunnen gaan, dan brengen we toch gewoon die lavendelvelden naar ons?

Phytosun Autoverstuiver

Als een voorbereiding op onze trip naar de Provence, wilde ik al een beetje ‘in de mood’ geraken in de auto. Ik haalde de Phytosun Autoverstuiver uit de kast, druppelde er enkele druppeltjes etherische olie van lavendel in en huppakéé, klaar voor de reis!

Waar ik vroeger m’n Yankee Candle Air Freshener of Rituals verstuiver ging gebruiken, vind ik dit systeem van Phytosun toch iets beter. Omdat deze verstuiver werkt met etherische oliën en niet met parfum, blijft het ten eerste véél langer hangen én meegaan dan bij de klassieke verstuivers. Ook vind ik het wel makkelijk dat je deze gewoon op je ventilatiesysteem kunt gaan klikken. Verdoezelt de geur van de airco, die nu op volle toeren draait, toch ook een beetje!

Nog een voordeel, is het feit dat je zelf kunt gaan doseren hoe intensief je het hele zaakje wil gaan maken. Omdat je zelf nog de etherische olie op de tabletjes – een beetje zoals muggentabletjes werken – moet druppelen, kan je een beetje gaan spelen met de dosering. Te licht? Dan druppel je toch gewoon wat bij?

Phytosun Autoverstuiver

Ik hield het zelf eerder braaf, want lavendel ruikt al vrij fel, en ook voor Aline moeten we een beetje oppassen. Overmatig gebruik van etherische oliën wordt immers afgeraden bij baby’s onder de zes maanden oud. Het mag dus, maar zonder overdrijven.

Geen fan van lavendel? Dan neem je toch gewoon een andere etherische olie? Phytosun heeft er een heleboel in assortiment zitten. Op de site van Viata.be vind je ze nagenoeg allemaal terug. Tip: de tabletjes kan je meerdere keren gebruiken (als je dezelfde geur gebruikt) als deze nog niet helemaal ‘op’ is. Ons tabletje deed ongeveer een drietal weken dienst, met een zeer lichte dosering.

De verstuiver en z’n attributen zijn allen te koop bij Viata.be voor zo’n €15 euro. En geloof me, daar doe je echt zot lang mee.

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “Provence on the go!

  1. Wat een handig systeem! Fijn ook dat je alles zelf kunt doseren zodat het niet te sterk wordt, wat bij andere producten toch wel vaak het geval is.

  2. Oh wat een handige luchtverfrisser is dit!
    Wij hebben wel klikapparaatjes voor in de auto maar niet waarbij je ook zelf kunt doseren.
    Ik ga eens kijken of ze ook naar NL willen verzenden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *