perfume

Profumo di Firenze, parfum uit Toscane

Als je me vraagt welke regio in Europa ik ‘t mooiste vind, antwoord ik steevast Toscane. De mensen, de natuur, het eten, de wijn, de steden, .. Ah! What’s not to love?

Ik ben echter niet de enige die gebeten is door de Toscane-microbe, want de laatste jaren wordt deze streek steeds meer gebruikt als bron van inspiratie. Ook op het vlak van parfum! En het is net die inspiratie dat er voor zorgde dat het merk Profumo di Firenze het levenslicht zag.

Jowaé Skincare

Profumo di Firenze is een vrij jong merk, dat afkomstig is van de Toscaanse Galardi-familie. Misschien niet zo’n héél bekende naam voor velen van jullie, maar de parfums die ze hebben gecreëerd zullen wellicht wel een belletje doen rinkelen: Ô de Lancôme en Olympios van Missoni zijn de bekendste ‘mainstream’ parfums van hun neus. Maar toch, het kriebelde om een merk neer te zetten dat Toscane, en meerbepaald hun thuishaven Firenze op de olfactorische kaart te zetten.

Hun huidige collectie, bestaande uit zes verschillende geuren, is gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van typisch Toscaanse geurnoten. Met o.a. kruiden, vijg, saffraan, leer, iris en Toscaanse lavendel capteren ze de typische geuren smaken van Firenze. Parfum met een stukje geschiedenis:

Profumo di Firenzei

 • ODORI:

  Slenteren door de oude stad van Florence, de geuren van de straatmarkt en de oudste handgemaakte tradities ervaren, dit is het gevoel van de geurreis van ODORI. Frisse noten van o.a. eucalyptus, tomatenblad, basilicum, kruiden (nootmuskaat, salie & komijn) en een warme toets van vanille en sandelhout.

 • FICO:

  Altijd aanwezig op de heuvels rondom Florence, is de vijg een boom waarvan de geuren sterk aardse gevoelens oproepen. Het harmonieuze groene aroma doet denken aan een ontspannende wandeling in het omliggende landschap die volledig verloren gaat in de kleuren van de natuur. Vijg, roos, perzik en iris zorgen voor een zoete, bloemige toets, terwijl amber en muskus het geheel omhullen in warmte.

 • ZAFFERANO:

  De Florentijnse saffraan, ook wel “zima di Firenze” genoemd, heeft zijn wortels in de provinciale zetel van Toscane sinds de 12e eeuw. Naast Saffraan bevat dit parfum ook noten van turkse roos, vanille, sandelhout en patchouli, die deze geur uiterst warm en zwoel maken.

 • IRIS:

  Vol van geschiedenis en symboliek, is de iris de prachtige hoofdrolspeler van het middeleeuwse embleem van Florence met zijn intense en scherpe geur, gerijpt op de heuvels van Florence verwijzend naar de onderscheidende karakters van verleden en heden. Het bloemige van de Iris wordt letterlijk ‘gepeperd’ met zwarte en rode peper voor wat extra pit, en afgewerkt met leder, honing en tabak in de basis.

 • SPIGO:

  Spigo wordt sinds de renaissance in Florence gebruikt voor het maken van balsems, geparfumeerde geuren en essences te creëren. Het is een bepaald soort lavendel dat groeit op de Florentijnse heuvels en kenmerkend is voor de meest natuurlijke en authentieke geest van de stad. Lavendel neemt hier dus duidelijk het voortouw, samen met o.a. eucalyptus & kamfer. Amber, tonkaboon & witte muskus werken vlotjes af.

 • CUOIO:

  Sinds de middeleeuwen is de band tussen de leerproductie en Florence een glorieuze traditie, die met de tijd een creatieve, passionele connotatie is geworden. Vandaag de dag staat Florence synoniem voor de traditie waarmee workshops deze kunstvorm wereldwijd hebben kunnen verspreiden. Opent met lavendel, rozemarijn en berk, gecombineerd met roos, magnolia en tijm. De basis van patchouli, vanille, labdanum, tonkaboon en houtsoorten zorgen voor een leder-imitatie.

Mijn favorieten? De ‘zwoelere’ Zafferano en Spigo. Mijn vriend houdt dan eerder van het frisse Odori & Figo. Alle zes de geuren zijn unisex, dus we betrappen onszelf er wel op elkaars favorieten door elkaar te gebruiken!

Zelf benieuwd naar dit stukje Italië om te besnuffelen? Je vindt de verkooppunten hier terug. Een flesje van 100ml heeft een adviesprijs van €79,00.

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Profumo di Firenze, parfum uit Toscane

 1. Ik ken de geuren niet… Ben heel benieuwd hoe ze ruiken! Italië is ook prachtig, het is alweer een tijdje geleden dat we er waren, in de komende jaren maar weer een keer heen gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *