Personal

Press Days SS16: Part 1

Je kon er twee weken geleden niet omheen op social media: de tweejaarlijkse Persdagen in Antwerpen! In november vinden er doorheen heel Antwerpen de persdagen plaats waarin verschillende PR bureaus de voorjaarscollecties van de merken die ze vertegenwoordigen voorstellen. Vandaag en morgen neem ik je mee op de toch die Hannah, Zoë & ik samen hebben afgelegd! Alert: picture overload!

Galenic DD

Let op, wat ik vandaag laat zien zijn mijn persoonlijke hoogtepunten. De bureau’s focussen zich zowel op beauty als op fashion, maar mits ik van dat laatste nagenoeg niets afweet én je een keuze moet maken van wat je wél en niet ziet, laat ik ze tijdens zo’n dag – jammer genoeg, want het interesseert me wel – links liggen.

Maison PR


Het eerste bureau bezocht ik alleen. Stipt om 10u trouwens, waardoor ik een soort van ‘privé-tour’ kreeg in hun Press Days Showroom. Zelf wist ik dat ze merken als ‘Issey Miyake’, ‘Flossy’ en ‘Skully Gin’ vertegenwoordigden, maar de beautymerken van de Belgische tak van Maison PR waren me totaal onbekend.

Galenic DD

Galenic DD

Ik maakte kennis met SpaRitual, Caption Nails en Hand Chemistry, voor mij drie totaal onbekende merken. Ook Revitalash was van de partij, die nu blijkbaar ook haarproducten op de markt gaat brengen!

Galenic DD

OONA


Bij OONA had ik afgesproken met Hannah & Zoë, maar omdat ik wat eerder was, besloot ik even langs te gaan bij de Scholl-voetspa die ze bij OONA hadden ingericht! Erg leuk, want ik heb niet liever dan dat ze aan mijn voeten prutsen! Ook lieten ze mij zien hoe hun nieuwste telg – de Smooth Velvet Nagelvijl – werkte. Heerlijk!

Galenic DD

Galenic DD

Eenmaal voltallig, gingen we de nieuwigheden van merken als Yves Rocher, BE Creative, Ici Paris XL, Liu Jo en Kruidvat en maakten we kennis met het nieuwe skincare merk [Comfort Zone] en het parfumlabel ‘Billy X Club’. Ook pikte ik er mijn eerste Gin Tonic mee van de dag? Hendrick’s, daar maakt een mens mij blij mee!

Galenic DD

Galenic DD

Galenic DD

Galenic DD

Galenic DD

SOAP PR


SOAP PR is een persbureau dat bijna uitsluitend Fashion-merken vertegenwoordigt. Het meest bekende merk dat ze onder hun vleugels hebben, moet Desigual zijn. Ik ontdekte er echter per toeval dat er twee nieuwe parfums worden gelanceerd volgend seizoen, zowel eentje voor mannen als voor vrouwen!

Galenic DD

Galenic DD

MAAR: hét nieuws van de voormiddag kwam wellicht wel van Rainpharma! Zij breiden hun gamma uit met maar liefst zestien nieuwe producten, waarvan er al twee NU in de rekken liggen. Op de ‘Advanced Precleanser’ in tube is het nog eventjes wachten, maar de nieuwe Handscrub en Lichaamsolie beloven alvast héél veel goeds!

Galenic DD

Galenic DD

Global Image


Global Image weet potverdikke goed hoe ze gasten moeten verwennen! De Freixenet stond al koud, maar laat ons zeggen dat het nog nét iets te vroeg was om in de cava te vliegen die dag. Gin, dat is iets anders! Global Image vertegenwoordigt heel wat leuke merken, zowel lifestyle, interieur als beauty!

Galenic DD

Galenic DD

Ik kwam er zowel oude bekenden Body & Bess – die ik leerde kennen op de Goed Gevoel beurs – die me verwenden met een heerlijke handmassage, als ProNails tegen, maar ook een compleet nieuwe ontdekking: Evagarden. Van deze laatste horen jullie binnenkort meer op Essential Honesty!

Galenic DD

Galenic DD

Galenic DD

Zo, weer heel wat nieuws op mijn beautybord in de voormiddag. Morgen neem ik jullie verder mee op de Antwerpse Persdagen, waar ik op bezoek ging bij Yapado, Pressdays at the market en Pravda!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Press Days SS16: Part 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *