Body- & Skincare, Mommy

Pre-partum Pampering met Lierac

Oké, ik geef het toe: de titel is misschien een beetje vreemd en misleidend. Vandaag wil ik het met jullie hebben over striemen. En die zijn natuurlijk niet altijd te wijten aan een zwangerschap. Striemen, ook wel striae genoemd, zijn te herkennen als rode, soms paarsachtige strepen op de huid, meestal van enkele centimeters lang en enkele millimeters breed. Ze ontstaan wanneer een bepaald deel van het lichaam sneller groeit dan de huid kan bijhouden. Daardoor scheurt het bindweefsel onderhuids.. Niet bepaald mooi hé?

Vrouwen zijn er als de dood voor, en hoewel ik zelf al behoorlijk wat striemen heb, wilde ik ab-so-luut nieuwe exemplaren vermijden. Omdat er natuurlijk heel wat anti-striemproducten op de markt zijn – en de één al wat meer brol dan de andere – deed ik m’n research héél grondig. En telkens kwam ik bij dezelfde producten uit: namelijk de ‘Lierac Phytolastil’-lijn!

Lierac Phytolastil

Deze lijn werd speciaal ontwikkeld om striemen te behandelen en nieuwe striemen te voorkomen. De lijn heeft immers als doel de elasticiteit van de huid te verbeteren én te behouden. Daarom is het -in het geval van zwangerschap natuurlijk – zowel voor als NA de zwangerschap aan te raden. Ook voor mensen die bijvoorbeeld een gastric bypass laten doen hebben, kan ik deze aanbevelen!

Phytolastil Gel

Deze gel wordt gebruikt ter preventie van striemen. Vroeger was ik een stuk zwaarder dan ik nu ben, dus striemen op mijn lichaam zijn niets nieuws. Ik was er echter als de dood voor dat bestaande striemen terug rood gingen worden OF dat er nieuwe striemen gingen ontstaan. Iets wat wel héél reëel was gezien het feit dat ik al striemen had.

Lierac Phytolastil

Vanaf week 12 ben ik dus als een malle beginnen smeren, en kijk maar op deze NIET geretoucheerde foto .. NUL de botten striemen erbij, en diegene die ik had, zijn amper nog zichtbaar.

Lierac Phytolastil

We zijn nu vijf tubes later, want ook post-partum ben ik blijven smeren. Naast het verhelpen van striemen zorgt het er trouwens voor dat je huid een stuk van z’n oorspronkelijke elasticiteit terugkrijgt na het bevallen. Dat babyblubberbuikje was bij mij zo wat sneller weg. De babyvetjes helaas niet, maar das een ander paar mouwen! Dit is dus géén afslankende gel.

Phytolastil Soluté

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik helaas wél nog striemen op m’n onderbuik. Toen ik 14 jaar was ging de weegschaap richting de 100 kilo, dus striemen waren onvermijdelijk. Maar ook daar heeft Lierac iets voor. De is een corrigerend serum tegen bestaande striemen. Deze vermindert aanwezige striemen in de diepte, de breedte, de lengte en de kleur. Een heel aangename textuur die absoluut niet plakt, heel neutraal ruikt en super snel intrekt. Je kan ‘m dus ‘s morgens én ‘s avonds gebruiken. Deze frequentie wordt ook aangeraden door Lierac trouwens.

Lierac Phytolastil

Striemen gaan natuurlijk nooit volledig weg, maar ze kunnen wel bijna onzichtbaar worden. Dit serum helpt écht, want de nog vrij zichtbare striemen op m’n onderbenen – nog zo’n leuke souveniertje uit m’n tienerjaren – zijn een stuk minder goed zichtbaar. Smijt dus maar snel al je andere zogenoemde ‘anti-striemen crèmes’ de vuilbak in en investeer in eentje die écht werkt!

Had ik deze lijn in m’n puberjaren ontdekt, zag m’n lichaam er wellicht een heel stuk anders uit dan vandaag. Maar goed, wat zeggen ze? This woman has earned her stripes.. ?

De Phytolastil-producten van Lierac zijn verkrijgbaar bij de (online) apotheek. De gel kost €18,50 voor 200ml, de geconcentreerde solute €21,50 voor 75ml.

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Pre-partum Pampering met Lierac

  1. interessant! Dit kende ik niet. Ik heb ook heel mijn zwangerschap gesmeerd – en erna – en de striemen die ik heb zijn ook eerder van vroeger bijkomen/afvallen. Maar deze kan ik wel tippen aan een zwangere vriendin!

    1. Ja, bij aankomen en afvallen ben je (jammer genoeg) minder bezig met je huid hé.. Een mens heeft dat ook niet altijd door dat ze te weinig op hun voeding letten en de kilootjes sluipen er zo stilletjes bij .. Maar goed! De gel werkt ook op bestaande striemen, dus kan misschien nog voor je van pas komen?

  2. Heel eerlijk? Ik heb nooit last gehad van mijn striemen (mijn man ook niet trouwens). Maar ik kan mij voorstellen dat andere vrouwen daar wel last van hebben. Voor mij zijn ze de tekenen dat mijn lichaam mijn jongens 9 maanden kon veilig houden, wat is daar negatief aan 🙂

  3. Ik kende dit niet, maar had ook altijd begrepen dat je aanleg hebt voor striemen of niet en dat het niet echt te voorkomen is door iets te smeren. Leuk om te weten dat het wel degelijk verschil kan maken! Ikzelf heb van mijn zwangerschap alleen een paar striemen onder mijn navel naar beneden haha. Maar door aankomen/afvallen wel meer op mijn borsten en heupen helaas. Zou daar dit nu alsnog voor helpen?

    1. Dat is in wezen wel zo, maar je kan de elasticiteit van je huid wel iets gaan verbeteren hiermee waardoor de kans op striemen kleiner wordt. Ik denk dat de Soluté misschien wel iets voor jou kan zijn? Striemen worden dan een stuk minder rood dan voorheen.. weggaan zullen ze natuurlijk nooit doen; maar minder zichtbaar is ook al veel he?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *