Body- & Skincare

Picasol: what we’ve all been waiting for

Nu de zon weer gesignaleerd is in onze streken, kunnen we zonder problemen tot ‘s avonds laat buiten vertoeven om te genieten van een heerlijk zwoele en zonnige avond. Smeren is dan een evidentie, maar helaas steekt op zo’n avond dan weer een ander probleem – neen, ‘t is nooit niet goed – de jop op: MUGGEN! En toevallig ben ik altijd kop van jut, want gemiddeld krijg ik per avond zo’n 8 steken. Not kidding you .. Gelukkig heb ik daar iets tegen gevonden!

Picasol

Een heerlijke combo trouwens! Picasol is de naam. Zonnebescherming én zoembeestjes-repellant in één. Waarom is daar niet eerder iemand op gekomen?

De zonneproducten én de aftersun van Picasol zijn effectief tegen muggen, teken en vliegen. De formule op basis van zonnefilters (bij de zonnproducten bien sûr) & icaridine – een soort van ‘natuurlijke’ DEET – gemaakt, beschermt hij niet alleen je huid tegen de zon, maar ook tegen alles wat overdag of ‘s avonds al zoemend op je zenuwen komt werken.

Picasol

De zonneproef heeft hij met véél glans doorstaan in Portugal – zelfs met een SPF 25, mits regelmatig smeren – en sinds enkele dagen heeft ook de ‘repellant’-functie zich bewezen. Na een BBQ of drie heb ik slechts enkele muggenbeten, en dan zijn zijn die wellicht nog van het niet onder een dekentje slapen ‘s nachts.

Picasol

Oh, en wie ‘t zich afvraagt: er bestaat ook een SPF 50-variant! Helaas vond ik deze té plakkerig, waardoor ik na 2x smeren ben overgeschakeld op de SPF 25 variant. Iets meer smeren dus, maar zonder het ‘sticky-panda’ gevoel, voel ik me toch iets meer op m’n gemak. Een toppertje, zeker op dagen als vandaag!

De producten van Picasol zijn verkrijgbaar bij de (offline) apotheek. De Picasol After Sun kost €19,95 en de SPF 25 en SPF 50 kosten beiden €24,95

Groetjes,

Laura

1 thought on “Picasol: what we’ve all been waiting for

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *