perfume

‘Peau Douceur’, an allergy free fragrance

Ook al zou je ‘t misschien niet direct verwachten – mits Essential Honesty vol staat met artikelen over parfum – van ondergetekende, maar wisten jullie al dat ik allergisch ben aan parfum? Jeuk, rode vlekken in de nek of een geïrriteerde huid. I know the feeling.. Trucjes genoeg om dit euvel te verhelpen natuurlijk, zoals het sprayen op kledij of in het haar, maar wat als er nu eens een parfum zou bestaan die géén allergische reacties uitlokt op mijn huid. Een utopie? Not quite. Louis Widmer is een van de merken die ‘t heeft waargemaakt!

Het vervangen van de klassieke – soms irriterende – geurbestanddelen is geen sinecure geweest voor de laboratoria van Louis Widmer. Gelukkig konden ze beroep doen op hun expertise op het vlak van skincare en lanceerden ze nog niet zo heel lang geleden hun ‘Eau de Peau’-parfumgamma.

In het L’Eau de Peau gamma van Louis Widmer zitten drie geuren, gecreëerd door parfumneus Barbara Zoebelein: Eau Fraîche, Parfum Elixir en Eau Douceur. Deze laatste wil ik vandaag even wat beter in detail met jullie gaan bekijken.

Eau Douceur heeft een bloemige, maar vooral poederige geur. Het doet me een beetje denken aan ‘Comme un Evidence’ van Yves Rocher, maar dan iets zoeter en houtachtiger. De geurnoten verraden wellicht waarom:

 • Topnoten: Neroli & witte amandel
 • Hartnoten: Jasmijn & heliotroop
 • Basisnoten: Houtnoten & vanille
 • Het bloemige van jasmijn en het frisse van neroli valt direct op, terwijl het zoete, houtachtige pas na een uurtje begint door te schemeren. Bijgevolg heeft het parfum een vrij zachte geur en is het niet te sterk. Door z’n allergie-vrije bestanddelen blijft de geur wel niet zo héél lang hangen – max. een uurtje of 4 – maar dat is volkomen normaal bij synthetische geurelementen. So no hard feelings here!

  Stiekem hoop ik dat ook andere merken wat meer op de ‘allergie-vrije’ kar gaan springen, maar in tussentijd blijf ik vrolijk sprayen met deze Eau Douceur! Vraag zeker eens een staaltje bij je lokale apotheek! De moeite waard!

  De Louis Widmer ‘L’Eau de Peau’-geuren zijn verkrijgbaar bij de apotheek of op de NewPharma Webshop, waar je voor 50ml nu €49,50 betaalt.

  11 thoughts on “‘Peau Douceur’, an allergy free fragrance

  1. Ik ken de andere geuren van LW en die zijn ook zalig.
   Deze klinkt ook lekker en wil ik zeker eens gaan ruiken in de winkel.
   Ik vind het ook jammer dat er niet meer allergy vrije parfum’s op de markt zijn, LW bewijst dat het zeker mogelijk is om mooie langhoudende geuren te ontwikkelen die een stuk beter verdragen worden

  2. Oh Louis Widmer heeft ook hele fijne zonnebrandcrèmes waarbij je ook kunt kiezen uit de variant met of zonder parfum. Heel fijn. Ooit een oogcrème (kreeg een sample bij de drogisterij) uitgeprobeerd. Maar ik weet even niet meer of dat nu met of zonder parfum was. Fijn dat je nu een luchtje hebt gevonden waar je wel tegen kan.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *