Pantene

Pantene Deep Moisture SoufflePantene Deep Moisture Souffle

I just love an afternoon in the sauna! You can find us at least once every two months in some sauna complex, enjoying the warmth and tranquility that a sauna has to offer. Good for my skin and mind, but not so good for my hair. The heat and dry air dries out my hair terribly and I must make sure that I take good care of my hair after a visit to the sauna. Because I cannot bring all of my hair products in my sauna-bag, I had to look out for an all-in-one product. A friend recommended me the Pantene Deep Moisture Souffle, her holy grail in haircare.

DSC_1092Ik ben een fervent sauna-ganger. Normaal gezien vind je ons zeker een keer per twee maanden terug in een of ander saunacomplex, genietend van de warmte en de rust. Heerlijk voor m’n huid en gemoed, maar niet zo goed voor m’n haar. De warmte en droge lucht droogt m’n haar altijd ontzettend uit en moet ik dus altijd zorgen dat ik m’n haar steeds goed verzorg na een bezoekje aan de sauna. Omdat ik onmogelijk m’n volledige haarroutine kan meenemen in m’n saunatas, moest ik op zoek naar een all-in-one. Een vriendin raadde me de Pantene Glad & Zijdezacht Deep Moisture Souffle aan, een beetje haar holy grail op het vlak van haircare.

DSC_1092

A moisturizing souffle? Never heard of it, and many of you may think the same. Maybe just see what Pantene says about it:

“Super airy texture with a combination of very active moisturizing ingredients for long lasting smoothness and softness. The formula is absorbed immediately by the hair and provides optimal hydration. Provides no less than 48 hours for perfectly hydrated soft and smooth hair.

Apply to freshly washed, slightly damp hair from the points to the roots. The formula does not have to be rinsed out. The Pantene Deep Moisture Souffle can also be applied to dry hair to give your hair an extra hydra-boost.”

DSC_1095

A souffle? Is that not something like hair mousse? Apparently not! A hair mousse gives your hair more volume and makes it easier to style, but this soufflé actually does nothing more than giving your hair a hydration boost. But the similarities between mousse and soufflé doesn’t make it easy for me. How am I supposed to use it correctly ? Will an excess of product make my hair incredibly greasy? So I decided to build it up the first time I used it. With success!

DSC_1096

The white foam disappears completely during the drying of my hair, and silky hair is left behind! No greasy-hair the next day, but still very soft hair. Sometimes I dare to use the product the-day-after to protect my bottom locks from dehydration. Love it!

Pantene Hydrating Souffle is on sale for € 6.99 in your local drugstore.

With love,

Laura

Een hydraterende soufflé? Nog nooit van gehoord hoor, en velen onder jullie wellicht ook niet. Misschien eerst even kijken wat Pantene er zelf over zegt:

“Superluchtige textuur met een combinatie van erg werkzame hydraterende ingrediënten voor een langdurige glad- en zachtheid. De formule wordt meteen door het haar opgenomen en biedt optimale hydratatie. Zorgt niet minder dan 48 uur voor perfect gehydrateerd zacht en glad haar.

Aanbrengen op pas gewassen, lichtjes vochtig haar van de punten naar de wortels toe. De formule hoeft niet uitgespoeld te worden, zodat het haar daarna meteen in model kan worden gebracht. De Pantene Deep Moisture Soufflé kan ook aangebracht worden op droog haar om je kapsel overdag snel een opkikker te geven.”

DSC_1095

Een soufflé? Is dat geen haarmousse? Blijkbaar niet! Een haarmousse geeft je haar wat meer volume of maakt het makkelijker om te stylen, maar deze soufflé doet eigenlijk niets anders dan droog haar een hydratatieboos geven. Maar de gelijkenissen tussen mousse en soufflé maken het mij niet zo makkelijk. Hoeveel moet ik nou gebruiken voor m’n haar? Gaat een excess aan product mijn haar niet ongelofelijk vet maken? Daarom besloot ik het de eerste keer op te bouwen en met succes!

DSC_1096

Het witte schuim verdwijnt tijdens het drogen volledig in m’n haar, en zijdezacht haar blijft achter! Geen vetkopje de dag nadien, maar nog steeds erg zacht haar. Soms durf ik het the-day-after nog eens aan te brengen op m’n onderste lokken, om ze te beschermen tegen uitdroging. Deze zit nu alvast in mijn sauna tas!

Pantene Hydraterende Soufflé is te koop voor €6,99 in o.a.Kruidvat.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Pantene Deep Moisture SoufflePantene Deep Moisture Souffle

  1. Klinkt niet slecht,ik heb deze thuis ook, maar nog niet gebruikt. Omdat er op staat dat het voor normaal tot dik haar is. En ik heb net héél fijn haar. Dus ik denk dat het mijn haren zou verzwaren.

  2. Bedankt voor dit artikel.
    Ik heb al meerdere keren met die bus in mijn handen gestaan, en gedacht…ja maar werkt dat nou echt? en wat moet ik ermee? Ik denk toch dat ik maar eens een bus ga kopen!

  3. Ik herken je verhaal over droog haar en sauna’s, haha. Mijn haar is na een dag sauna zo droog als stro en je kunt er dan totaal niets meer mee. Ben benieuwd of het mij ook zo’n hydratatie boost geeft.

    Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *