Personal

Packing for Portugal ..

Vorige week kregen we het slechte nieuws dat onze reis naar de Dordogne in Frankrijk letterlijk in het water ging vallen. Door een stormfront dat héél traag over Europa trekt, ging het gedurende de acht dagen dat we er zouden verblijven niets anders doen dan stormen & regenen .. Big no no dus, dus besloten we onze reis te annuleren en onze opties te bekijken. Na lang wikken, wegen, rekenen & tellen, besloten we naar Faro te trekken, waar we de komende dagen wél hopelijk wat kunnen genieten van de zon!

Een iets waar ik deze reis niet op gerekend had, was het feit dat ik enkel en alleen op handbagage zou kunnen vliegen. Ik had een sh*tload aan zonnecrèmes (The Ohm Collection, Vichy, La Roche-Posay, .. ) klaarliggen om mee te nemen, maar natuurlijk is er geen enkele flacon die meemag. Zucht, dat wordt aanschaffen in Portugal zelf, want ik smeer zodanig veel zonnecrème, dat ik met 100ml-verpakkingen niet toekom ..

Portugal Packing

Goed, wat neem ik dan wél mee op reis? Wat hier ligt is een voorlopige ‘packing’, verspreid over de koffer van vriendjelief en ik. Zijn deo & gezichtscrème, tandpasta, reinigingsdoekjes en de anti-muggenspray staat hier niet op, omdat dat ook niet echt beauty-related is natuurlijk.. Benieuwd?

Portugal Packing

 • Klorane Shampoo met mangoboter: Deze travel-sized shampoo zat nog niet zo heel lang geleden in de Deautybox, en kwam bijgevolg ontzettend goed van pas! Dit is een van m’n favoriete producten van het merk, dus heel leuk dat ik deze nu kan meenemen zonder te gaan klooien tijdens het overgieten in andere flacons.
 • Instituut Esthederm ‘Photo-Regul’: Een van m’n favoriete zonneproducten van de laatste tijd. Ik schreef er nog niet zo heel lang geleden een review over, en nu neem ik ‘m ook mee in de valies. Deze ga ik ‘t meest gebruiken als we gaan city-hoppen! De bescherming is minder dan SPF50+, dus gebruik ik ‘m niet wanneer ik in de vlakke zon loop.
 • Bioderma Hydrabio SPF30: Omdat je ook niet altijd zomaar zonnecrème kan gaan smeren, komt deze hydrabio-spray zeker van pas! Even wat bijsprayen in de auto of op het strand, en je huid is én verfrist én beschermd tegen de zon!
 • La Roche-Posay Anthelios Gezichtszonnecrème SPF 50+: Nog meer zonne-pret met deze gezichtszonnecrème van La Roche-Posay. The best I’ve ever had! Nog iets beter dan die van Instituut Esthederm, maar dat is enkel en alleen omwille van z’n hogere SPF. Super makkelijk om bij te smeren, niet plakkerig én ideaal voor ance-prone skin! Binnenkort gedetailleerde review hierover!

Portugal Packing

 • IKARI Renew & Cure nr 2: Sinds een tweetal weken ben ik begonnen met mijn gepersonaliseerde skincare-routine van Ikari! Binnenkort lees je hier meer over op Essential Honesty, maar via deze weg weten jullie nu ook wat mijn dagelijkse verzorging is! De ‘cure’ is een serum, de ‘renew’ is de dagverzorging.
 • The Body Shop Scrub ‘Wild Argan’: Old but gold, de scrub uit de ‘Wild Argan’ collectie van The Body Shop! Heb altijd wel enkele travel-sizes hiervan liggen, want scrubben op reis is zeker geen overbodige luxe!
 • Portugal Packing

  • Dove DermaSpa Handcrème: Zon, zeewater & warmte? Staat bij mij gelijk aan een droge huid. Mits ik ter plekke nog bodylotion & aftersun zal moeten scoren – opnieuw, ik verbruik té veel om in travel sizes te kunnen meenemen – dacht ik toch maar ook eens een geode handcrème mee te nemen. Het werd deze van Dove, die ik al een tijdje aan het uitproberen ben.
  • Therme Deo-Crème ‘extra sensitive’: Deze deodorant is op dit moment vaste klant onder mijn oksels! De geur is niet alleen zalig, ook de werking is zeker niet slecht! Op reis heb ik liever een crème dan een spray, vandaar dat deze dan ook zonder verpinken in mijn travel-zakje belandde!
  • Garancia ‘Pschitt Magique’: Op reis is scrubben heel belangrijk, maar met véél zon op m’n snoet wil ik ook niet té gek te werk gaan. Ik neem de Pschitt Magique mee, die m’n huid op een milde manier exfolieert, zonder ‘m te gaan beschadigen! Ideale combo met een goede zonnecrème natuurlijk!
  • L’Occitane Shower Gel: Hoewel ik wellicht nog een cheap-ass showergel koop ter plekke, wou ik toch per sé deze van L’Occitane meenemen! De

  Portugal Packing

  Jullie hebben er geen idee van hoe veel zin ik heb in deze reis .. Eventjes helemaal weg van de wereld en de dignen die de laatste tijd rond me heen gebeuren – geen paniek, met mij is alles oké hoor – even helemaal kunnen vergeten. Batterijen opladen voor een drukke werk-zomer én misschien toch eens een kleurtje opdoen.. Wie weet!

  Groetjes,

  Laura

  Voor de geinteresseerden, wij boeken al onze verblijven zelf bij Booking.com, waar we regelmatig prijzen vergelijken. Ook boeken we steeds verblijven die je tot een week op voorhand kosteloos kunt annuleren.. Je weet maar nooit wanneer dé perfecte deal voor je neus staat ..

  1 thought on “Packing for Portugal ..

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *