Primark, Wishlist

Opening Primark Gent: mijn ‘To Shop’-lijstje

Ein-de-lijk! Dat is het enige dat ik kon uitbrengen toen definitief bevestigd werd dat de Primark in Gent halverwege augustus z’n deuren ging openen. De opening van Primark Gent was eigenlijk al gepland voor het najaar van 2014, maar is dus enkele keren uitgesteld .. Boehoehoehoe! Maar goed, na lang wachten (want ik wacht eigenlijk al sinds 2011, het jaar waarin ik afstudeerde ..) op de komst van de Ierse modeketen op een kleine 30km van mijn woonplaats!

Vandaag gaan de deuren van het Genste filiaal definitief open, en een shop-wahalla van maar liefst 4.500 vierkante wordt aan ons gepresenteerd. Ik heb van ‘horen zeggen’ ook al vernomen dat we er ook de ‘Home’-collectie zullen kunnen scoren, en ook dat er een groter assortiment kledingstukken en accessoires beschikbaar zal zijn dan de winkel in Brussel.

Ik ga vandaag al eens een kijkje nemen (wie weet zie ik ook één van jullie? HOUD MIJ TEGEN!) in de gloednieuwe winkel, en ga dit keer proberen te werken met een lijstje.. Of toch, proberen! Kijken jullie even mee?

Clothes & accessoires

Wie Primark zegt, denkt direct aan cheap-ass kledij die binnen de kortste keer stuk gaat.. Ik ben het wandelende bewijs dat dat niét het geval is als je ze regelmatig draagt, want een groot deel van m’n dagdagelijkse kledij (broeken, shirtjes, pyjama’s, ..) komen uit een Primark-filiaal ..

Primark


Rij 1 v.l.n.r: Tuniek met paislyprint (€13,00) – Plimsoles (€5,00) – Sokken ‘Marie’ (€3,00)
Rij 2 v.l.n.r: Scarf (€5,00) – Shirtje met zwarte rand (€6,00) – Playsuit (€16,00)
Rij 3 v.l.n.r: Bambi Sweatpants (€10,00) – Jeansvestje (€16,00)
Rij 4 v.l.n.r: ‘Fluffy’ pantoffels (€5,00) – Crèmekleurige trui (€14,00)

Primark Home

Primark


Rij 1 v.l.n.r: Poezenkussens (€6,50) – Frame (€5,00) – Geurkaars (€3,00)
Rij 2 v.l.n.r: Theelichthouder (€3,00) – Poezenmok (€2,50) – Dekbed (€16,00)

En jij .. Wat ga jij er shoppen?

Heb jij al iets gespot op de Primark-website? Ik weet alvast dat ik wéér heel wat kartonnen tassen mee naar buiten zal sleuren.. Misschien toch maar de auto wat dichter parkeren dit keer!

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Opening Primark Gent: mijn ‘To Shop’-lijstje

 1. En heb je veel gekocht? Super tof dat er ook een Home collectie komt, net zoals die Home collectie van H&M in Antwerpen! (: En het kan dus toch, die cheap ass kleding dragen, dagdagelijks. Ik heb nog niks van Primark, maar je hebt me wel overtuigd! (:

  1. Goh, de ene keten neemt daar gewoon meer marge op dan de andere hoor, dus ‘cheap ass’ mag je met een korreltje zout nemen. Je wil niet weten wat de werkelijke productiekost van bijvoorbeeld een Louboutin ‘maar’ is :p

   1. Onzin, Louboutin’s worden niet door kindjes gemaakt of door volwassenen met super lage lonen die 70 uur per week werken. Die twee brands kun je absoluut niet met elkaar vergelijken. Sowieso is de oplevering van Louboutin’s heel weinig , waardoor ze zo duur zijn (en je betaald natuurlijk ook een gedeelte voor de naam, maar vooral ook voor de kwaliteit).

    Dit is puur omdat het uniek is en geen massaproductie zoals de Primark, wat eigenlijk wel degelijk cheap ass is en wonderbaarlijk slecht voor het milieu! Overigens is Primark natuurlijk niet de enige fast fashion keten die zich met deze slechte praktijken bezig houd..

    1. Waarom is dat onzin? H&M, Zara en consoorten (believe me, I read the reports ..) doen het ook, maar zij vragen gewoon méér geld. Productiekosten zijn dus krak dezelfde. Dat bedoelde ik met het voorbeeld van Louboutin, niet dat ze in sweatshops gemaakt worden .. Lees m’n reactie maar eens opnieuw 🙂

 2. Jammer dat ze er zo weinig hadden van de home collectie. Ben ook wel fan van de kitten collectie! Ik denk snel nog eens terug te keren. Op een bepaald moment was het zo druk, ik had geen zin meer om aan te schuiven aan de paskamers 🙂

  1. Ik denk dat ze wel alles nog gaan uitbreiden hoor van de home (want er stond veel hetzelfde) maar dat ze met de opening misschien de nieuwe dingen niet konden uitstallen? Ze hebben wel veel meer beddengoed enzo dan in Eindhoven en consoorten!

 3. Was echt eens leuk om de opening mee te maken! Ik heb die Bambibroek gekocht van op je wishlistje hihi^^. Leuke items trouwens op je lijstje! Hopelijk kon je er veel afschrappen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *