Body- & Skincare

The Ohm Collection ‘Sun Safe’ Suncare

Natuurlijke cosmetica & skincare zit al een tijdje in de lift, maar toen ik ontdekte dat er ook zonnebescherming bestond die naar eigen zeggen volledig natuurlijk & cruelty-free is, was ik direct geïntrigeerd. Omdat een zonnefilter niet altijd volledig natuurlijk kan, zijn er heel weinig ‘natuurlijke’ producten binnen dit gamma. Maar blijkbaar bewijst ‘The Ohm Collection’ dat het wél kan. Benieuwd!

The Ohm Collection

De natuurlijke Sun Safe zonnecrèmes van The Ohm Collection bevat ofwel een SPF 30, ofwel een SPF 15, afhankelijk van je eigen beschermingswensen. De crème beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl de actieve ingrediënten de huid voeden.

The Ohm Collection

De verzorging voél je wanneer je je insmeert. De crème is behoorlijk vol & romig. Niet gek, als je weet dat er verzorgende ingrediënten zoals frambozenzaadolie, jojoba-olie & cacao boter in de crème zitten. Hierdoor duurt het wel een tijdje vooraleer de crème is ingetrokken. Een minpuntje als je snel ergens heen moet.

The Ohm Collection

Wat je wel moet weten van deze zonnecrème, is dat er een lichte witte waas achterblijft op de huid. Na wat research ontdekte ik dat de witte waas komt doordat er een grotere hoeveelheid natuurlijke nano-coated-zink-oxide (een van de bekendere natuurlijke zonnefilters) in de crème zit dan normaal. De zink-oxide kan niet door de poriën worden opgenomen, dus blijft ‘ie op de huid liggen onder de vorm van een witte waas. Een keuze waar je rekening mee moet houden als je voor ‘natuurlijk’ kiest. Het zijn maar de synthetische beschermers die blijkbaar ‘onzichtbaar’ zijn. Iets wat ik eerlijk gezegd ook niet wist.

The Ohm Collection

Maar, last but not least: niet alleen de inhoud is natuurlijk, ook de verpakking is dat! Zowel de verpakking als de ingrediënten die gebruikt worden zijn lief voor het milieu, wat in tijden als deze géén overbodige luxe is. Neen, aangenaam verrast door dit merk! En ik hoop, jij intussen ook?

De producten van The Ohm Collection zijn voornamelijk online te koop. Op de website van SoloBioMooi betaal je voor de SPF30 €34,95, terwijl je voor de SPF15 €29,95 betaalt. Beide flacons bevatten 150ml

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “The Ohm Collection ‘Sun Safe’ Suncare

    1. Ja, ‘t is ook iets waar ik zelf niet om zit te springen, maar ‘t is denk ik niet slecht om aan de wereld eens te laten zien dat ‘t op een natuurlijke manier ook kan natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *