Body- & Skincare

Nivea Shower Silk Mousse

Na lang wachten, sprong Nivea ein-de-lijk ook op de ‘Shower Mousse’-kar. Zowat elk bekend, of zelfs minder bekend, merk heeft intussen een lijn uitgebracht met deze zachte douchemousse’s, en het was eigenlijk een kwestie van tijd vooraleer Nivea die van hen op ons loslieten. Ze doen ‘t wel net iets anders dan hun concullega’s, maar daar kom ik later op terug. Ik probeerde de ‘Crème Smooth’ uit, de meest rijke van de drie beschikbare varianten.

Een paar jaar geleden was gel-to-foam nog vrij onbekend in menig douche, maar sindsdien is het niet meer weg te denken uit het beauty-landschap. Geef zelf toe, zalig toch om je met een zacht schuim te kunnen douchen?

Nivea Shower Mousse

Het doucheschuim van Nivea werkt alleen iets anders dan ik gewoon ben. De’ mousse’ komt direct als schuim uit de spuitbus, er is dus geen contact met water meer nodig. Het schuim lijkt hierdoor zelfs extra rijk en wat zachter te zijn. Hierdoor ga je trouwens ook niet ‘overdoen’, zodat je zuiniger omgaat met het product. Ik denk dat ik immers niet de enige ben die soms te kwistig omgaat met dit soort producten?

Nivea Shower Mousse

Binnen deze lijn bestaan er drie varianten: de ‘Creme Care’, gebaseerd op de bekende Nivea Cèeme uit het blauwe blik, de ‘Creme Soft’, die o.a. jojobaolie voor extra hydratatie bevat, & de ‘Creme Smooth’, gebaseerd op de Zijdezachte Body Lotion. Ik heb de laatste, en kan alleen maar de gelijkenissen met de body lotion bevestigen! Zowel qua geur als qua effect op de huid.

Over geur gesproken. Normaal gezien blijft een Nivea-product niet zo lang nazinderen op m’n huid, maar deze shower mousse is zodanig ‘sterk’ qua geur, dat ik m’n geruime tijd na het douchen nog steeds ruik. Mooi meegenomen, maar niet zo evident om een lotion van een ander merk over te gaan smeren. Ideaal dan weer om Nivea te gaan ‘layeren’.

Nivea Shower Mousse

Heel aangenaam verrast door deze mousse’kes van Nivea! Opnieuw een budgetvriendelijke ‘shower foam’, die op gelijke hoogte komen te staan als die van Kruidvat!

Je vindt de producten van Nivea, waaronder deze nieuwe Shower Mousse, terug bij de supermarkt & de drogisterij, en dat in drie verschillende varianten. Ze kosten €3,99 per stuk!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Nivea Shower Silk Mousse

  1. Haaa ik ben echt op zoek naar een budgetvriendelijke variant van de Rituals “moussekes” 🙂 deze ga ik ook inslaan!

  2. Ik heb deze nog niet geprobeerd. Grappig eigenlijk dat Rituals eerst was en dat iedereen ze na doet, maar dat niemand het exact zoals het origineel kan uitbrengen! 🙂

    1. Moet eerlijk zeggen dat die van Kruidvat ‘t dichtst bij die van Rituals aanleunen, alleen zijn de geuren (gelukkig) anders! En maar goed ook dat Rituals origineel blijft, zou maar erg zijn hé ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *