Body- & Skincare

Nieuwe favoriet: Avene Cicalfate

Holy Moly wat heb ik afgezien enkele weken geleden. Enkele stressvolle dagen gehad die net samenvielen met de leukste periode in de maand (like, noooot) met als gevolg stoute stresspuistjes én een knoert van een koortsblaas! Maar dan echt een GIGAKNOERTKOORTSBLAAS! Midden op mijn bovenlip, tot wel 3cm erboven. Foto’s ga ik jullie besparen, maar smakelijk was het écht niet. Zelfs mijn vriend vond het zelfs afschuwelijk.

Nu, dat blaasje zelf is geen probleem. Zovirax erop en hoppakee, blaasje op de lip was weg. Maar euhm, die 3cm erboven dus niet. Korstjes! OVERAL KORSTJES! Beschaamd liep ik over straat. Precies of ik klop gekregen had op m’n lip, want ja, zo zag het er uit.. Daarbovenop ben ik een echte prutser. Korstjes moeten weg en puistjes, daar durf ik wel eens aan krabben waardoor er kleine wondjes ontstaan. Het erkennen van een probleem is één ding, maar het belangrijkste is: hoe los ik het probleem op! Wel, daar heeft Avene met zijn Cicalfate voor gezorgd! Dé ontdekking van 2014 voor mij!

P1020085

De Avene Cicalfate ‘cream’ is een crème speciaal ontwikkeld voor mijn probleemhuidje: eentje die kleine (en grote) huidwondjes zo snel mogelijk geneest om littekenvorming te voorkomen. Met andere woorden, ze werkt herstellend en bevat anti-bacteriële bestanddelen zodat alles volgens het lichaamsplan gaat genezen. Want euhm, denk maar eens hoeveel bacteriën er anders in de koortsblaaswond zouden verzeildgeraakt zijn?? Plus, de zink die er in zit werkt actief in op de probleemhuid en zorgt ervoor dat een acné-gevoelig velletje merkbaar minder outbreaks zal ontwikkelen.

P1020087

De formule is speciaal ontwikkeld voor de zeer gevoelige huidjes en mag zelf gebruikt worden bij pasgeboren kinderen. Het is een erg dikke pasta, die toch verrassend goed uitsmeert. Een erwtje is genoeg om een volledige zone (oa. het gezicht) onder handen te nemen. Ik leerde het zelf maar toevallig kennen. Mijn huisdokter raadde het aan toen er een moedervlekje werd weggesneden op mijn rug, en het was maar toen ik ontdekte dat er zink inzat dat er een lampje ging branden! Zink? Puistjes? Herstellend? BINGO! Een nieuwe lieveling op mijn lijst!

P1020088

Het duurt wel even voor de dikke crème in je huid getrokken is, maar het resultaat the day after is ge-wel-dig! Een acné- & littekenvrije zijdezachte huid! Tube nummer 3 is reeds mijn badkamer ingeslopen.

P1020089

P1020090

Dit schatje kost slechts €10,00 bij de apotheek OF bij Farmaline! DUS.. WAAR WACHT JE OP?????!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Nieuwe favoriet: Avene Cicalfate

  1. Heb nu dit product al paar dagen gebruikt maar bij werkt het alweer niet goed zeker? Heb het er dik opgelaten en merk trouwens vandaag dat het erger is geworden? Heh? Wat doe ik nu verkeerd?! Ik weet het echt niet meer hoor nu…
    Trouwens, als ik het in de avond aanbreng is het een uur nadien nog steeds niet ingetrokken bij mij. Heb ik dan echt een huid waar er niks ingaat? haha

    1. Bij mij duurt het ook even voor ie ingedrongen is hoor! ‘s morgens wel babyvelletje! Het kan idd in’t begin wat erger worden, maar dat is omdat al je resterende puistjes er dan allemaal uitkomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *