Lipstick, Make-up, NARS

NARS Velvet Matte Lip Pencils

Trouwe volgers weten intussen al dat ik geen hype-hunter-blogger ben, en dat ik al zeker niet mee op de kar spring van de nieuwste trends (yes, I’m talking about Kylie Jenner here!) .. Ik geef dan ook zonder schaamte toe dat ik helemaal niet op de hoogte was van het bestaan van matte lippencils, en al zeker niet van de NARS Velvet Matte Lip Pencils. Het was eerder toevallig dat ik er eens iets over las.

NARS Matte Lip Pencils

Natuurlijk gebeurde het onvermijdelijke in Londen. Bij Selfrigdes kreeg ik zo’n Lip Pencil in m’n handen gestopt en voor ik het wist had ik de kleur ‘Sex Machine’ mee naar huis. Allemaal goed en wel, maar toen ik in mezelf zat te vloeken dat ik er niet meer mee naar huis had genomen, wist ik dat dit direct grote liefde was! Intussen zijn ze met drie (een back-up van Sex Machine weliswaar) en betrap ik mezelf waarlijk op een make-up-vorm van monogamie! Om het met een Disney-quote te zeggen ‘For the first time in foreveeeeeeeeeer ..

NARS Matte Lip Pencils

Voor wie het nog niet kent, de NARS Velvet Matte Lip Pencils zijn dikke lippotloden. Ze zijn iets droger van textuur dan your average lipstick. In feite kan je ze ‘t best omschrijven als een mengeling van lipstick en lippotlood. Een intense kleur met een matte finish. Je moet ze slijpen, maar in tegenstelling tot andere lip pencils, vind ik de textuur hiervoor ideaal. No sticky-business tijdens het slijpen én ook heel hygiënisch.

De twee kleuren die in het Essential Honesty HQ terug te vinden zijn, zijn ‘Bolero’ & ‘Sex Machine’. Bolero is fel zalmoranje dat perfect dient als fris zomerkleurtje. Zorg hier wel dat je lippen mooi gehydrateerd zijn, want helaas benadrukt deze kleur velletjes & kloofjes. Sex Machine kan je dan weer omschrijven als een light-tot-medium-rose (hoor ik daar oudrose?) met een beetje mauve-achtige ondertonen. My lips, but so much better.

NARS Matte Lip Pencils

De dekking en houdbaarheid zijn fenomenaal. Ik vind mezelf goed staan met een matte lipstick, maar deze lip pencils brengen echt het beste in een look naar boven. De textuur is niet te droog en brengt makkelijk aan op je lippen. Heaven, echt waar!

NARS Matte Lip Pencils

Omdat ik m’n lippen regelmatig insmeer met allerlei verzorgende substanties, heb ik niet echt de indruk dat de potlopen m’n lippen uitdrogen. Ik hoor echter wel andere bloggers die dit melden, dus euhm, suit up vooraleer je hiermee aan de slag gaat!

Voor de Velvet Matte Lip Pencils betaal je zowel op sephora.fr (waar ik ze kocht) als op narscosmetics.eu €25,00 voor een potloodje. Niet goedkoop, maar naar mijn mening de beste op de markt! Bij deze laatste betaal je trouwens ook geen verzendkosten! Mijn eerste exemplaar kocht ik bij Selfidges in Londen, waar ik er £18,95 voor betaalde!

Groetjes,

Laura

EDIT: Geen swatches op de lippen dit keer. Mijn lippen zijn helaas ontsierd door kloofjes door dee hoge koorts tijdens de passage van Monsieur Le Flu. Toch benieuwd? Op instagram vind je een foto met ‘Sex Machine’ op m’n lippen!

14 thoughts on “NARS Velvet Matte Lip Pencils

  1. Ik heb al te droge lippen waardoor matte lipsticks echt niet men ding zijn. Maar sex machine is echt een mooie kleur. Nieuw doel: zoektocht naar de niet matte versie/dupe… Zou goed zijn voor op the big dat 😀 xxx

  2. Vooral Sex Machine vind ik prachtig! Ik vrees wel dat de matte versie niet echt iets voor mij is. Mijn lippen zijn sowieso altijd vrij droog dus het feit dat ze de lippen zouden uitdrogen schrikt me een beetje af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *