Make-up

NARS Pure Matte Lipstick in ‘Amsterdam’

Wanneer ik over de grens bij onze zuiderburen beland, zijn er twee ‘adressen’ waar ik steevast eens moet binnenstappen: een Franse ‘Pharmacie’ én Sephora. Mijn vriend heeft zich hier al zo goed al bij neergelegd en tijdens elk tripje die we naar Frankrijk maken, krijg ik zelfs een halfuurtje ‘shoptijd-zonder-zagen’, maar dat in één Sephora en één Pharmacie. Meneer blijft dan héél braaf buiten wachten, terwijl ik mijn mandje volgooi, weer leeg en weer volgooi. Herkenbaar?

Dit keer had ik een beetje pech, want de Sephora van mijn keuze (Rue de Rivoli, aan Hôtel de Ville) was eigenlijk een vrij klein filiaal, waar ze 8 counters make-up hadden, twee rekken skincare en een sh*tload aan parfum. Goedja, een deal is een deal, dus ik ging zonder morren verder om mijn ding te doen. De buit was vrij beperkt, maar toch kon ik het niet laten deze Pure Matte Lipstick van NARS mee naar huis te nemen.

NARS Pure Matte

Ik heb al vrij veel Matte Lip Pencils van NARS, maar een écht matte lipstick was nog onbekend terrein. De kleur kiezen was nog niet zo simpel – want de beschikbare kleuren waren niet allemaal aanwezig in het filiaal. Het werd Amsterdam, een diep wijnrode-bordeauxkleur, die een béétje uit mijn comfortzone ligt. Maar OH MY GAWD, wat een kleur!

NARS Pure Matte

Even een minuutje stilte voor de houdbaarheid van deze lipstick. ‘s Middags aangebracht, ‘s avonds nog pertinent aanwezig. Misschien her en der een beetje afgesleten door spijs en drank, maar even de lippen tuiten en de kleur is weer a-ok! Impressive, want dat had ik met mijn Lip Pencils niet!

NARS Pure Matte

Het is wel een beetje wennen om met zo’n extreem matte lipstick te werken. De ronde vorm zonder punt maakt het aanbrengen op je bovenlip wel een beetje moeilijk. Ik gebruik voor de rand nu toch een klein kwastje – terwijl ik resoluut tegen kwastjes voor de lippen ben – om alles mooi aan te brengen. Ook is het regelmatig scrubben van je lippen geen overbodige luxe bij dit soort lipproducten.

NARS Pure Matte

Ben ik helemaal overtuigd van deze lipsticks? Ja en nee! Naar pigmentatie en houdbaarheid toe slagen ze met glans, maar omwille van het feit dat het toch best wel een gedoe is om ze mooi aan te brengen, grijp ik toch vaker terug naar m’n andere NARS-lipproducten. Zeker voor dagen dat alles snel-snel moet gebeuren. Dus, voor feestjes: YES, voor daily-routine: Mjoa, als ik tijd heb .. But still love you NARS!

De NARS ‘Pure Matte Lipstick’ is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en is te koop bij NARS-counters bij Sephora, of online via Sephora.fr, waar ze €29,50 kosten per stuk!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “NARS Pure Matte Lipstick in ‘Amsterdam’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *