Body- & Skincare

My hair is O’Right!

Sinds ik weet dat ik zwanger ben, ben ik enorm bezig met wat ik op mijn huid en haar smeer. Je huid is immers je allergrootste orgaan en onrechtstreeks komt alles weer terecht bij de kleine spruit. Voor m’n haar gebruikte ik echter al een tijdje uitsluitend natuurlijke producten – als in: anders is het naar de vaantjes – en zo kwam het merk O’right in mijn badkamer terecht.

O'Right Haircare

Onbekend? Dat kan kloppen, want het merk bestaat nog niet zo heel erg lang. Het heeft echter wel een bedrijfsfilosofie waar menig CER – kort voor Corporate Environmental Responsibility – student of fan geintrigeerd door zou zijn. Hun producten zijn volledig vrij van schadelijke, chemische additieven, en bevatten tot wel 96% natuurlijke ingrediënten. Daarbovenop is O’right is niet enkel begaan met de gezondheid van de mens, maar ook met die van onze natuur. Men kan pas écht gezond zijn, als ook de planeet gezond is. Daarom streeft O’right naar een groen bedrijfsconcept op alle vlakken, van productontwikkeling tot eindverbruik.

O'Right Haircare

Cool, cool. Maar wat doen de producten voor mijn haar? Dat lieve lezers, is de question jambon. De hamvraag dus. Ik testte de bijna volledige Goji-berry lijn, aangepast aan mijn fijn & futloos haar.

De Volumizing shampoo bevat 96% natuurlijke ingrediënten, waaronder gecertificeerd, organisch Goji-bessen extract. Deze voedt de hoofdhuid en stimuleert het metabolisme. Daarnaast werd een 3D-elastisch complex toegevoegd, die m’n haar echt wel een va-va-voom volume gaf. Alleen niet te enthousiast zijn tijdens het wassen! Normale natuurlijke shampoo’s schuimen vrij moeilijk, maar hier zij de hormoonvrije schuimadditieven zijn nogal ‘heftig’. Gelukkig makkelijk uit te spoelen.

De Volumizing Condition & Hair Cream zorgen dan weer voor wat extra voeding. Opnieuw elk met 88% tot 96,5% natuurlijke ingrediënten, zorgen ze niet alleen voor wat extra volume, maar wél dat mijn haar glad en gevoed aanvoelt. De conditioner was je uit, de hair cream gebruik je op het einde van je routine, net voor je je haar gaat drogen.

O'Right Haircare

Een quick fix tussendoor doe je met de Scalp Spray uit hetzelfde gamma. Met zijn natuurlijke extracten van Goji bes en Ginseng, geeft het je haar wat extra vitaliteit en glans wanneer je ‘t dringend nodig hebt. Even sprayen op droog of nat haar, laten drogen of met de haardroger even erdoor en good to go. Ideaal voor windy-days vind ik persoonlijk, wanneer mijn kapsel zichzelf transformeert in een platte pannekoek.

Hoewel ik altijd héél sceptisch ben voor ‘volumizing’ shampoo’s – want de alom geprezen Moroccanoil Volumizing lijn deed NIETS voor mijn haar – doet deze het eigenlijk best wel goed. Je merkt een duidelijk verschil met niet-natuurlijke shampoo’s (lees: je haar moet zich even aanpassen) maar dan in een positieve zin, zeker op lange termijn.

O'Right Haircare

En, nog even een andere ‘Fun Fact’: De flessen zijn gemaakt uit PLA, een grondstof die werd samengesteld uit groenten-, fruit- en plantenafval. Als de fles begraven wordt in een natuurlijke ondergrond, wordt ze binnen het jaar volledig biologisch afgebroken. Maar, ook de de bodem van de fles bevat iets leuk! Boomzaadjes! Door het flesje in vruchtbare grond te planten, kan je dus ook een nieuwe boom doen groeien! Ik weet dus wat gedaan eenmaal de flesjes volledig leeg zijn ..

Zelf benieuwd naar O’right producten? Wel, ze worden gebruikt en verdeeld door gespecialiseerde – en bij voorkeur natuurlijke – kapsalons. Maar, wil je zelf toch even aan de slag? Je vindt het assortiment op de O’right webshop

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “My hair is O’Right!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *