Body- & Skincare

Mijn Vichy ‘Ideal Soleil’ must-haves!

Vichy is samen met La Roche-Posay mijn favoriete merk van zonnebescherming. Elk jaar zitten er wel meerdere producten in mijn strandtas, en ook deze zomer sleep ik weer een heel resem zonneproducten van Vichy mee in mijn stand- & handtas. Ook voor kleine Aline, want ook al zit ze niet in direct zonlicht, een baby kan je nooit genoeg beschermen tegen de zon! Benieuwd naar m’n twee favorieten op dit moment?

Vichy Ideal Soleil

Favoriete zonnecrème voor het lichaam op dit moment is by far de Vichy Ideal Soleil Anti-Sand Mist. Oké, misschien wel een zonnecrème die in de markt gezet werd voor kinderen, maar net zoals kleine kinderen verbrand ik snel en hang ik na een strandbezoek VOL zand. Hoe ik het doe, geen flauw idee, maar er hangt altijd zand overal .. Misschien omdat ik niet kan stilzitten- en liggen?

Vichy Ideal Soleil

Maar goed, vorig seizoen kwam Vichy met dé oplossing tegen dat kriebelzand overal. Hun Anti-sand mist geeft een optimale bescherming met zijn SPF50+ én heeft een textuur die water-restistent, sneldrogend en fluweelzacht is, dat zand onmogelijk blijft plakken aan de huid. Intussen heb ik al vier flacons van deze versleten, dus dan weet je ‘t wel hé. Bestaat ook nog in andere varianten, maar voor mijn huidtype is de SPF50+ geen overbodige luxe. Ook Aline’s armpjes en beentjes worden met deze crème ingesmeerd. Voor haar gezichtje gebruik ik voorlopig een ander product.

Nieuw in het Ideal Soleil assortiment is het zonnebeschermend water, opnieuw een trend dat overgewaaid is uit het Verre Oosten. Deze producten bieden het beste van twee werelden: de bescherming van een zonnecrème, gecombineerd met een verfrissend water.

Vichy Ideal Soleil

Fifty/fifty is ongeveer de verhouding tussen de ‘oliefase’ en de ‘waterfase’ van de formule. Gewoon even schudden en je verstuift een miljoen druppeltjes verstuift (17 keer meer dan een klassieke spray) op je huid. Hierdoor blijft de formule ultravloeibaar, extreem fijn en volkomen transparant. En vooral, de filters worden perfect over de huid verspreid, voor een optimale bescherming. En dat zelfs maar met een SPF 30. Ik ben fan, zeker als het product eventjes in de frigo gezeten heeft.

Vichy Ideal Soleil

Er werden drie varianten gelanceerd, waarvan ik de anti-oxidant heb uitgeprobeerd. Dee biedt een hoge UV-bescherming en verrijkt met polyfenolen van blauwe bes, waardoor hij een antioxiderende werking heeft. Naast deze variant bestaat er ook een hydraterende variant (met hyaluronzuur) en eentje met betacaroteen, die zorgt voor een optimaal bruine teint. Heel leuk, zeker voor on-the-go! Ik ben fan!

De producten van Vichy Ideal Soleil zijn te koop bij de apotheek en online bij onder andere Viata.be. Daar betaal je voor de zonnecrème €13,62 en voor het zonnebeschermend water €14,10. Je krijgt nu zelfs tijdelijk een gratis after sun wanneer je een product uit de ‘Ideal Soleil’-lijn aanschaft!

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Mijn Vichy ‘Ideal Soleil’ must-haves!

  1. heel leuk artikel, vroeger gebruikte ik ook de collecties van vichy maar nu heb ik spijtig genoeg een allergie voor zonnecreme en verdraag deze producten niet meer… Nu ga ik meestal voor oliën.

  2. Oh dit klinkt echt goed! Ik vind het erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Ik koop daarom eigen altijd goede producten. Dus ik ga straks even naar de apotheek om deze aan te schaffen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *