Caudalie, Handcreme, Kruidvat, Personal, scrub, Tips & Tricks

Met zijdezachte handen de winter in!

Brrrr, wat was het koud deze week! Het kwam vorige week zelfs zo ver dat ik in Roermond een nieuwe muts kocht. En ik ben eigenlijk geen echt hoofddekselvrouwtje.. Anyways, intussen hebben mijn oren warm maar dook een ander probleem op: ruwe en droge handen. Ik ben nochtans een trouwe smeerder, maar té veel smeren is ook niet goed natuurlijk. En achteraf gezien vergat ik een essentiele stap in het verzorgingsproces.

Met 4 graden buiten trok ik alvast m'n nieuwe muts aan!
Met 4 graden buiten trok ik alvast m’n nieuwe muts aan!

Mijn grootste probleem waren de velletjes rondom mijn nagelriemen. Je kent ze wel, en eenmaal je eraan begint te peuteren, wordt het alleen maar erger. Gelukkig kreeg ik van een bevriende schoonheidsspecialiste (en een ex-nagelbijtster) een gouden tip: handscrub!

Misschien denken velen onder jullie dat ik overdrijf, want eigenlijk kan je voor elk lichaamsdeel een aparte scrub kopen: je gezicht, je lichaam, je voeten en nu nog eens je handen? Op den duur kan je voor alles een potje gaan kopen natuurlijk. Als je je uitgaven wat wil beperken, maar toch je huid af en toe op een correcte manier wil exfolieren, investeer je beter in twee à drie verschillende scrubs met een verschillende korrel. Eentje met grovere korrel voor het lichaam en de voeten, eentje met een fijnere korrel voor je handen en eventueel een aangepaste scrub voor je gezicht. Bij deze laatste is het belangrijk dat je scrub is aangepast aan je huidtype, zodat je de fragiele huidbalans van je gezicht niet gaat beschadigen.

Deze korrel is bijvoorbeeld erg grof. Niet voor gevoelige zones, of wanneer je een erg droge huid hebt
Deze korrel is bijvoorbeeld erg grof. Niet voor gevoelige zones, of wanneer je een erg droge huid hebt

Nu even terug naar de handen, want waarom-vraag van het scrubben heb ik nog steeds niet beantwoord. Hoewel je handen in tegenstelling tot je lichaamshuid niet veel last hebben van dode huidcellen, hebben heel wat mensen last van eelt, velletjes en droge plekken! Wanneer je scrubt, haal je telkens een klein beetje van je opperhuid weg, waardoor verharde huid verzacht wordt en velletjes weggeexfolieerd worden Daarbovenop wordt je handcrème sneller en beter geabsorbeerd door je huid wanneer je net gescrubt hebt, waardoor droge plekjes doeltreffend bestreden worden.

Mijn hand-scrub-toppers:

Ook Kruidvat heeft een handscrub met Aloë Vera in het assortiment! Deze heb ik gekocht voor op het werk. Deze kost slechts €1,99 en doet zijn werk meer dan goed!

Daar staatie goed!
Daar staatie goed!

Gebruik na het scrubben wel altijd een handcrème! Eelt, velletjes en droge huid zijn tekenen van een gebrek aan hydratatie, dus sla deze stap zeker niet over! Anders maak je het probleem alleen maar groter.

Op mijn blog testte ik al enkele handcrèmes uit, maar mijn favoriet van het moment is deze mini-leukerd van Caudalie. Jammer genoeg is deze bijna op, maar gelukkig heb ik nog enkele kandidaat-vervangers!

 

Bijna leeg.. Snif Snif.. Hij rook zo lekker!
Bijna leeg.. Snif Snif.. Hij rook zo lekker!

Gebruikte jij al handscrub? Of heb jij een ander wondermiddeltje tegen velletjes, droge handen of eelt?

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Met zijdezachte handen de winter in!

  1. Hey essential honesty,
    Ik gebruik het handmasker van l occitane!
    Ruikt erg lekker en maakt m’n handen zacht!
    groetjes, Sara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *