Body- & Skincare

Même, een ‘all-inclusive’ brand

17 miljoen vrouwen zijn de afgelopen 5 jaar wereldwijd getroffen door kanker. Ook mijn familie is er in het verleden niet door gespaard gebleven. Hoewel behandelingen steeds beter en patiëntvriendelijker worden, is het voor kankerpatiënten moeilijk om producten te vinden die geschikt zijn voor hun door-behandelingen-veranderde huid. Hun huid wordt gevoeliger, schraler of zelfs atopisch.

Judith & Juliette, de twee oprichters van het merk ‘Même’ – wat ‘ook’ betekent in het Frans – hebben de ziekte van dichtbij meegemaakt. Verschillende vrouwen in hun familie werden door kanker getroffen, waardoor ze dus het hele proces van dichtbij hebben kunnen volgen. Hun assortiment schoonheidsproducten is dan ook ontstaan ​​uit de wens om ook deze vrouwen producten aan te bieden die 100% te combineren zijn met de behandelingen die ze krijgen, om ze zo terug goed in hun lichaam te doen voelen.

Meme cosmetics

Tijdens een persevenement werd ik voorgesteld aan dit merk, en was ik direct geboeid door het verhaal en het doel van Même. Hoewel ik – gelukkig! – niet echt tot de doelgroep van dit product behoor, herkende men wel enkele van de huidproblemen waarmee kankerpatiënten die chemo ondergaan.
Mijn huid – zeker mijn bovenarmen & -benen – wordt gevoelig en schraal. Ook heb ik enorme opstoten van mijn Keratosis Pilaris (chicken skin syndrome) die voor heel wat jeuk zorgen. Mij werd aangeraden om hun Body Cleansing Oil ook eens te proberen, om de effecten van het product zelf te ervaren.

Meme cosmetics

De Body Cleansing Oil helpt jeuk en irritaties bij het douchen te bestrijden en maakt je huid soepel en subtiel geparfumeerd. De olieachtige formule schuimt amper, omdat een groot deel van de oppervlakte-actieve stoffen werden verwijderd om de huid niet te beschadigen of te irriteren. Maar het product doet wat het moet doen: het reinigt de huid perfect!

De formule bevat uiteraard géén zeep, potentieel schadelijke ingrediënten of ingrediënten geassocieerd met hormonale onevenwichtigheden. En, ook nog mooi meegenomen is dat de Cleansing Oil geformuleerd werd met 97% natuurlijke ingrediënten.

Meme cosmetics

Maar werkt het? Mijn huid kan je moeilijk vergelijken met een door chemo-getroffen huid natuurlijk. Ik kan wél zeggen dat mijn bovenarmen en -benen een heel stuk minder droog en schraal aanvoelen sinds ik Même in mijn douche ben gaan gebruiken. M’n huid is soepeler en minder schilferig dan voorheen. Ik wissel deze nu af met de Lipikar-producten van La Roche-Posay, en ik denk dat ik nu wel een goede combinatie gevonden heb voor mijn droge huid.

Zelf benieuwd naar deze producten, of wil je iemand (al dan niet met kanker) een deugddoend momentje me-time onder de douche voorzien? Je vindt de producten van Même terug in geselecteerde apotheken of op hun webshop. Je vindt er ook hun volledige assortiment op terug, gaande van huidverzorging tot make-up en nagellakjes.

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Même, een ‘all-inclusive’ brand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *