Lifestyle

Matchy-Matchy met Finaste Juwelen

Toen ik zelf een baby’tje was, had ik een gouden armbandje met mijn naam en geboortedatum op gegraveerd. Dit was toen enorm in de mode, en ik denk dat er velen van jullie zijn die ook nog zo’n bandje gehad hebben. En nog steeds hebben! Het mijne had helaas geen lang leven beschoren, want tegen mijn tweede verjaardag was het bandje alweer verdwenen. Kwijt, denk ik. Jammer, want het leek me wel leuk om dit door te geven aan mijn eigen kinderen …
Nu wilde ik echter wél die traditie verderzetten, maar de echt ‘klassieke’ variant van het armbandje was niet zo makkelijk te vinden. Ik heb een armbandje voor Aline met haar naam op in zo’n rond bedeltje, maar een echt gegraveerde armband met plaatje vinden .. Enkel bij (dure) juweliers blijkbaar.. Of toch niet?

Finaste

Ik vond wat ik zocht online bij Finaste Juwelen. Achter Finaste en haar grote, ietwat luxueuzere ‘zus’ DRKS staan founders Miriam en Filip. Samen met een getalenteerd team van ongeveer 20 jonge mensen, werken ze vanuit een eigen kantoor & atelier in Nijmegen, Nederland. Zo kunnen ze de kwaliteit hoog houden én een persoonlijke service bieden. En gegraveerde sieraden zijn toevallig een van hun specialiteiten!

Ik bestelde zowel een ‘gouden’ als zilveren exemplaar. Het gouden voor Aline (blondie!) en het zilveren voor mij (brownie!). Als gravering koos ik zowel voor m’n eigen bandje als dat van Aline het opschrift ‘Aline – 10.06.18’, haar naam en geboortedatum. Mijn eigen bandje is immers onvervangbaar, dus kon ik evengoed eentje van m’n dochter dragen hé? Super content!

Finaste

Veel van hun juweeltjes zijn gemaakt van ‘stainless steel’, wat betekent dat je ermee kunt douchen, sporten en zwemmen zonder dat de sieraden verkleuren. Daarnaast hebben ze sieraden van verguld en verzilverd koper en 925 Sterling zilver. Ook zijn al hun sieraden zijn nikkelvrij en zitten ze in een mooi sieradendoosje, zodat je ze praktisch kan bewaren. Zo raak zowel ik als Aline’tje (hopelijk!) ons armbandje nooit meer kwijt, en kunnen we ze later op onze beurt doorgeven.

Finaste

En euh.. Ik kon het ook niet laten om nog een extra’tje voor mezelf te bestellen. Naast armbandjes en oorringen, graveert Finaste immers ook kettingen met quotes. En hoe beter een Disney-fan verwennen dan met een zelfgemaakte ‘Disney’-ketting? Ik koos voor de quote ‘To Live will be an awefully big adventure’ uit het boek – en de film Hook trouwens ook – Peter Pan. Niet toevallig één van m’n favoriete Disney-helden! Deze draag ik met veel liefde op mijn volgende Disney-trip!

Zelf benieuwd naar de juwelen van Finaste? Neem dan eens een kijkje op hun website! Je vindt er naast gegraveerde sieraden, ook andere armcandy, (oor)ringen en allerlei accessoires. En met de code ’15LAURA’ krijg je nog eens 15% korting bij het afrekenen tot en met 2 april! Als dat geen leuke verrassing is!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Matchy-Matchy met Finaste Juwelen

  1. ik ken deze traditie niet..mijn dochter kreeg destijds van haar grootmoeder van vaders kant een gouden gangertje met haar sterrebeeld. Ik hang hummels geen goud om, dus ik heb het netjes bewaard tot ze 18 was. Toen was haar oma inmiddels overleden en was het een cadeau met veel waarde !

  2. Ik ben dol op de sieraden van Finaste, heb ook drie armbanden met de initialen van de kinderen en die van mijn man en mezelf. Ik heb ook ooit van mijn oma een armband gekregen met mijn naam, deze heb ik nog steeds. Heel bijzonder vind ik het.

  3. Ik heb toevallig laatst net een armbandje bij hun besteld en inderdaad erg blij mee. Hoewel ik het ook wel erg subtiel vind ogen waardoor ik soms vergeet dat ik een armband draag hoor.

  4. Oow leuk! Farah kreeg van mijn ouders ook een armbandje met haar naam, niet met haar geboortedatum. Ze hadden het meegenomen uit Suriname. Maar dit zijn ook erg leuke armbandjes zeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *