Lush, shampoo

LUSH ‘Honey I Washed My Hair’ Shampoo Bar

Gisteren beloofde ik wat in-depth reviews van de beauty-items die ik op dit moment in m’n travel bag zitten heb, en om de spits af te bijten, begin ik graag met Lush! Why? Omdat het eigenlijk het product is dat me deze maand (ofja, augustus – ‘t is voor mij vakantie hé ..) het méést heeft verrast in positieve zin.

Ik had al héél wat reviews gelezen en goede ervaringen gehoord over shampoo bars van Lush, maar ‘t kwam er precies nooit van. Iets in de trend van ‘doe eens normaal’ en ‘uit een fles zal ‘t ook wel gaan zeker’ ofzo. Mea culpa, want ik had ze al véél vroeger een kans moeten geven.

Lush Shampoo Bar

Toegegeven, deze shampoo vervangt qua werking noch mijn Apivita, noch mijn Kevin Murphy arsenaal, maar .. er is een maar! Het is het meest praktische product EVER om mee te nemen op reis. Gedaan met flessen sleuren, gedaan met travel-size-issues (je weet wel, vliegtuigen en liquids) én gedaan met plaats in de veel-te-kleine-vakantie-douche te verspillen! Een bar van och God 55 gr, die langer meegaat dan .. euh ja .. alles in m’n badkamer?

De shampoo bar is immers ultra-zuinig. Ik heb gemerkt dat als ik m’n haren spoel, twee keer met de bar over m’n lokken wrijf, ik méér dan genoeg product heb om m’n lange haren volledig mee te wassen. En met dat twee keer wrijven gebruik ik dan nog bijna niets van product. SCORE! De heerlijke honing geur krijg je er gratis en voor niets bij!

Lush Shampoo Bar

De shampoo schijnt de meest voedende te zijn der Lush ‘shampoo bars’, maar mits het m’n eerste is kan ik dit moeilijk bevestigen. M’n haar is fris, voelt niet zwaar aan en voelt best wel goed aan. Maar omdat dit product (het jammer genoeg uitdrogende) SLS en heel wat parfum bevat, gebruik ik voor ‘t zekerste toch nog wat olie. Niemand wil een strooien kapsel hé?

Lush Shampoo Bar

Na gebruik laat ik deze bar even liggen op een handdoek, zodat hij mooi droogt. Eenmaal hij weer volledig in vaste vorm zit, stop ik ‘m in z’n Lush-tinnetje. Praktisch hé voor in de valies? Daar wordt een reis-mens als ik écht helemaal blij van! Jij ook?

De ‘shampoo bars’ van Lush zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van je haartype. de ‘Honey, I Washed My Hair’ kostte €8,95 voor 55gr, waar je zo’n 80 tot 100 wasbeurten mee zou doen. Niet slecht hé? Het tinnetje kocht ik erbij. Daar betaalde ik €2,00 voor! Handig voor in je reistas!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “LUSH ‘Honey I Washed My Hair’ Shampoo Bar

  1. Ik heb de shampoobar Squeeky Green en ik vond die erg fijn tot ik het gevoel kreeg dat mijn haren er sneller vet van lijken te worden… Toch ben ik erg benieuwd naar deze geur! 🙂

    1. Oei, dat heb ik wel niet met deze! Hij is voedend, maar maakt mijn fijn haar (dus dik haar zéker niet) niet zwaar of vettig. Ik gebruik zelfs nog een beetje olie voor achteraf!

  2. Deze staat al langer op mijn wishlist. Alleen ben ik te lui om helemaal naar Antwerpen te gaan voor de Lush :p Ik had ooit Godiva en die rook… goddelijk! Alleen zaten er een soort kruiden-iets in wat nog aan takjes hing en die takjes hingen op een bepaald moment in mijn haar en dat vond ik niet zo fijn om NADIEN pas te ontdekken :s Wel jammer van de SLS (het is en blijft Lush, dan verwacht ik ook SLS vrije shampoo dingen), maar ik heb nog haarolie tot volgend millennium, dus dat komt goed

    1. Ja hé, SLS en LUSH?! Wist ook niet dat dat samenging eerlijk gezegd .. Maar ‘t is echt wel een goede shampoo hoor. Net voedend genoeg voor fijn haar. Ik spray er enkel nog wat olie op hier in Frankrijk! Coupe de Soleil ‘glik da we zeggen 😉 Die ‘Godiva’ ken ik wel niet .. Misschien best, want ik wil géén takken in m’n haar :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *