Body- & Skincare

Lierac Double Cleanse Balm

Sinds de ontdekking van de ‘Take the Day Off’ Cleansing Balm van Clinique, haal ik m’n make-up eigenlijk nooit meer met iets anders af dan met een balm-to-oil product. Vroeger stond ik te boenen met reinigingsmelk en miscellair water tot vervelens toe, met een rode huid tot gevolg. Niet zo zeer door de producten die ik gebruikte, maar eerder door het boenen zelf.

Héél wat merken beginnen nu op de trend van ‘double cleansing’ – eerst make-up verwijderen en daarna nog eens je huid reinigen – en oliereinigers in te spelen, maar het is dit mooie schattige roze potje ‘Balm-in-Oil’ van Lierac die voorlopig de concurrentie weet aan te gaan met de Cleansing Balm van Clinique.

Birchbox

Een oliereiniger is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verwijderen van make-up bij mensen met een droge of gevoelige huid. Mits ik echter geen van beide heb dacht ik altijd dat dit niets voor mij ging zijn, maar door het feit dat deze oliereinigers als een magneet werken op drogere, matterende foundations – toevallig diegene die ik draag met mijn gemengde huid – werkt dit soort reinigers voor mij gewoon het beste. Ik zorg er gewoon voor dat mijn tweede reiniging dan wél aangepast is aan m’n huidtype. Plus, in de winter merk ik dat m’n huid mij dankbaar is voor de extra voedende texturen.

Birchbox

De balm-in-oil van Lierac bevat naast enkele fancy-schmancy reinigingscomplexen een hoge concentratie cameliaolie, die vol geconcentreerde vitamine E zit die in je huid wordt opgenomen. Je brengt ‘m aan op een droge huid, masseert ‘m in en laat ‘m emulgeren met water. Afspoelen en (bijna) alles is van de eerste keer weg.

Hier zie je m’n hand met een eyeliner van Les Couleurs de Noir.

Birchbox

En hier heb ik de eyeliner weggevaagd met de Reinigende Balsem van Lierac en lichtjes bevochtigd met water van de kraan.

Birchbox

Naar werking en efficiëntie toe is hij dus niet helemaal hetzelfde als mijn geliefde Cleansing Balm, maar hij is wel een héél stuk zuiniger in gebruik omwille van z’n iets dikkere textuur. Het lijkt een beetje op een pot kokosolie –waar je overigens OOK je make-up mee kunt verwijderen als je lang genoeg wrijft – maar dan zonder de overheersende kokosgeur.

Birchbox

Ook zit er in deze reiniger een anti-age hyaluronzuurcomplex verwerkt, die je huid actief gaat beschermen tegen huidveroudering. Iets wat ik wel een beetje miste bij Clinique. Dus hiervoor tien extra punten voor Gryffon.. euh Lierac!

Dit product komt uit de ‘Double Nettoyant’-lijn van Lierac. Deze Dubbel Reinigende Balsem-in-olie bevat 120ml en kost €22,90. Te koop bij de (online) apotheek!

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *