Make-up

Les Couleurs de Noir Newbies

Een van de eerste merken die ik ooit voorgesteld heb op Essential Honesty was Les Couleurs de Noir. Helemaal Belgisch, gegroeid uit een fantastisch idee én een merk dat zichzelf trouw blijft. Dat zorgt ervoor dat ik in die zeven jaar dat ik blog, altijd wel een product van het merk in mijn make-up tasje heb zitten. Hun bronzer en poederbrush gebruik ik zelfs bijna elke dag!

LCDN

Voor wie het merk nog niet heeft ontdekt: de producten van Les Couleurs De Noir werden speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid of voor regelmatig geconfronteerd wordt met een allergische reactie tijdens het dragen of aanbrengen van make-up. De producten zijn voorlopig uitsluitend verkrijgbaar bij de (online)-apotheek en hebben een heel mooie, zwarte luxeverpakking.

Naar aanleiding van een persevenement, kreeg ik de kans om weer een heleboel nieuwe producten te leren kennen. Nu ze al een tijdje in de testfase zitten, vond ik het tijd om ze ook eens aan jullie voor te stellen.

Alle begin is klein

Als eerste wil ik jullie de ‘Soft Touch Eyeshadow Quattro’ voorstellen. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de ‘warme’ versie bleek gelukkig voor mij de ideale kleurencombinatie te zijn. De warme tinten zijn trouwens geschikt voor heel veel verschillende types. De ‘koude’ variant bevat meer blauw & grijstinten.

Alle begin is klein

Let wel, de pigmentatie is niet zo sterk als dat je van andere merken misschien gewend bent. Dit heeft volgens mij voornamelijk te maken met de formulering voor gevoelige ogen, maar dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je de kleuren kan gaan opbouwen. Deze is trouwens verkrijgbaar in verschillende varianten, dus laat je niet afschrikken mochten deze kleuren niet echt je ding zijn.

Next in line: de Stylo Sourcils in de kleur ‘2’. Het handige uitschuifbaar potloodje is gebaseerd op de ‘Stylo Yeux’, maar is hier dus bedoeld voor de wenkbrauwen.

Alle begin is klein

Ook de F-OXY Mascara doet het hier goed. Een mascara met dik borsteltje, maar zichtbaar zachte formule. Perfect voor wie snel last heeft van prikkende, gevoelige ogen. Ik had eerlijk gezegd een subtiel effect verwacht, maar zoals je kan zien is het écht wel een groot, doch naturel, verschil. Wellicht is de zwarte versie iets ‘harder’, maar ik heb de bruine variant. Voor mij perfect!

LCDN

Links zonder, rechts met de F-OXY Mascara.

LCDN

Als laatste hebben we nog de Stylo Rouge in de kleur ’05 Poppy Red’. De lipstick heeft een mooie, maar iets subtielere dekking en voelt heerlijk verzorgend aan op mijn lippen. Een beetje zoals een balsem eigenlijk. Verzorging én kleur ineen. En je ziet, m’n lippen hebben ‘t wel nodig.

LCDN

LCDN

Een heleboel nieuwe producten die stuk voor stuk – met uitzondering van de lippenstift misschien – in mijn dagdagelijkse routine beland zijn. Zeker de mascara, is er eentje geworden die dagelijks gebruikt wordt. Heerlijk merk, ik blijf het zeggen!

De producten van Les Couleurs de Noir zijn verkrijgbaar in de apotheek. Prijzen liggen tussen de €14,30 en €34,90, afhankelijk van het product.

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Les Couleurs de Noir Newbies

    1. Ja, ik merk dat ik daar zelf ook meer van houd! Ik heb sowieso nooit echt opzichtige oogmake-up op, dus dit soort producten zijn échte favorietjes van me

    1. Je kan de donkere kleuren goed opbouwen, maar weet niet of de lichtere kleuren inderdaad goed zichtbaar zullen zijn op je huid. Je kan ze natuurlijk altijd eens testen in een apotheek, mocht je ze eens tegenkomen?

    1. I KNOW! Echt, de mascara heeft nét m’n geliefde Benefit Mascara niet van de troon kunnen stoten (wegens niet waterproof) .. Maar echt, wat een topper!

    1. Ja! Het is een van de enige make-up brands die echt met een blacklist van bepaalde ingrediënten werkt. Vandaar ook hun naam (Noir = zwart ; Les Couleurs de Noir)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *