Handcreme, Uncategorized

Le Couvent des Minimes Handcrèmes

Door de Deautybox van Juli ben ik al een tijdje helemaal into bio- & natuurproducten! Naast wat make-up uit de lokale biowinkel, stuitte ik bij Ici Paris XL onlangs op deze handverzorgingsproducten van Le Couvent des Minimes. Ik had al links en rechts iets opgevangen over het merk, maar als je een cadeaubon op zak hebt, ga je al wat sneller over tot kopen, nietwaar?
Les Couvent Des Minimes Box
Het Merk
Het Klooster van Minimes ligt in het stadje Mane in het arondissement Alpes de Haute-Provence. Het klooster werd in 1613 gesticht om onderdak te bieden aan monniken van de Orde der Miniemen. Het telen en bestuderen van planten vormde indertijd een belangrijke activiteit in het kloosterleven, waardoor tot op vandaag de schoonheidsrecepten van Le Couvent des Minimes een eerbetoon aan die lange traditie van verzorging en weldaad op basis van planten brengen.
De recepten van Le Couvent des Minimes zijn immers tot op heden ontwikkeld volgens de lange traditie van het ‘Couvent des Minimes’ en combineren meer dan vijftig ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Alle ingrediënten worden met veel zorg gedoseerd om een effectieve behandeling en een aangename, gebruiksvriendelijke textuur te garanderen.
De producten

In de zomer gebruik ik weinig tot geen handcrème. De handcrèmes die ik in mijn stash zitten heb, zijn eigenlijk specifiek voor winterhanden en zijn dus veel te vettig voor dagelijks zomergebruik. Deze handcrèmes zijn echter voedend, maar niet vettig!

Les Couvent Des Minimes

 

In de box die enkele dagen geleden mijn blijk kruiste, zitten drie van de beste handcrèmes die Le Couvent des Minimes in haar assortiment heeft, namelijk de 25ml-versies van de ‘creme mains nuit apaisante’, de ‘baume du jardinier’ en de ‘crème mains nourissante’.

Crème Mains Nuit Apaisante
Het is iets wat ik nog nooit eerder gebruikt heb, een nachtcrème voor je handen. Wanneer je de crème opsmeert voel je echter wel direct het verschil met een gewone crème. Zo vettig! Nu weet ik dat je deze crème het best aanbrengt als je al in je bed ligt. Gewoon om vettige handjes over heel je interieur te vermijden! De rijke crème bevat extracten van Acaia, lavendel en kokosolie, die de aanmaak van nieuwe huidcellen bevoderen en ervoor zorgen dat je handen doorheen de nacht een ware hydratatieboost krijgen.

Full Size 50ml - €12,75 bij Ici Paris XL
Full Size 50ml – €12,75 bij Ici Paris XL

Deze handcrème ruikt gewoon naar de Provence. End of story! Lavendel is het hoofdingrediënt, en dat ruik je ook. Wat wel erg handig is, is dat deze crème verzachtend werkt wanneer je ergens een wondje hebt op je handen. Sommige geparfumeerde handcrèmes hebben de neiging om te gaan prikken in wondjes, maar deze crème herstelt de huid en bevordert het genezingsproces. Joepie!

Baume du Jardinier
De ‘Baume du Jardinier Handcreme’ is een rijke en verzachtende crème, die 20% Shea boter van hoge kwaliteit combineert met zeven verschillende planten die zorgvuldig geselecteerd werden vanwege hun weldadige eigenschappen. De intensieve formule, die Les Couvent des Minimes al decennialang respecteert, regenereert de huid en beschermt hen tegen kloven en scheuren als een onzichtbare handschoen.

Full Size 75ml - €11,52 bij Ici Paris XL
Full Size 75ml – €11,52 bij Ici Paris XL

In het begin voelt de crème wel wat vettig aan, maar wonderwel trekt hij vrij snel in. Ik gebruik deze crème het meeste op mijn nagelriemen en de droge plekken op mijn duim. Op deze plaats heb ik vaak last van kloofjes als de eerste kou het land bereikt. De crème ruikt fris maar toch kruidig. Precies een mengeling van mimosa & rozemarijn (voor de kenners).

Crème Mains Nourissante
Een voedende handcrème naar mijn smaak, want deze ‘basis’crème combineert een hoge concentratie van shea boter en verzachtende honing. Resultaat: een handcrème die er wel degelijk in slaagt om je handen een volledige dag soepel te houden. Alsof de shea boter & honing nog niet genoeg zijn, werden er aan de crème extracten van lijnzaad, zoete amandel en heemst toegevoegd.

Full Size 50ml - €9,50 bij Ici Paris XL
Full Size 50ml – €9,50 bij Ici Paris XL

Opnieuw is de crème in het begin erg vettig, maar als je goed uitsmeert heb je ten eerste niet veel van het product nodig én trekt het erg snel in. De crème ruikt naar honing & amandelen. En neen, niet naar de Honeymania-geur van The Body Shop waar ik echt van baal, maar wel naar échte honing die je op je boterham smeert! Jummieeee!!

Welke van de drie zou jij kiezen op basis van mijn ervaringen? Ik heb de laatste (crème mains nourissante) trouwens al full-size aangeschaft! Ik ben zooooo gek op de honing-geur!
 
Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *