Ooglook, Pupa, Tutorial

Last day of summer: Pupa Viva Carioca!

Belofte maakt schuld, en op deze laatste zomerdag wilde ik toch nog een beetje een zomergevoel op m’n snoet toveren. Ik ging aan de slag met de oogschaduw-producten uit de Pupa ‘Viva Carioca’-collectie, aangevuld met eigen schatten uit mijn stash.

nomakeupday

Blauw is niet bepaald een kleur die me goed staat. Het vloekt echt keihard met mijn huid- & oogkleur, maar omdat ik ontzettend veel vragen kreeg om de signature ‘Viva Carioca’-look te proberen, ging ik aan de slag in een soort van tutorial-fotologje. Het is mijn eerste ‘Eyelook of the day’-blogpost, so be gentle on me, ok?

Stap 1

Beginnen doen we bij het begin. Voor een mooie look heb je een mooie basis nodig. Ik gebruikte een lichte foundation, die ik aanbracht met mijn beautyblender van Boozyshop. Ik blende er ook m’n oogschaduwbasis van Essence mee (I love stage, fyi). Jullie zullen het vandaag echter enkel met mijn groene kijkers moeten stellen, om de focus op de ogen te kunnen houden.

Facelook Viva Carioca

Stap 2

De facelook van Viva Carioca is een zeer kleurrijke look. Als eerste breng ik een lijntje blauwe oogschaduw aan boven m’n wimperrand. In de officiele look, wordt er zowel boven- als onderaan een lijntje getrokken, maar omdat ik al vrij kleine oogjes heb, opteerde ik enkel voor het bovenste lijntje.

Ik gebruikte het Longlasting Eye Pencil van Essence hiervoor.

Facelook Viva Carioca

Stap 3

Net boven m’n kleine oogballetjes, trok ik een boogje. Ik zette ‘m vrij hard, zodat ik ‘m achteraf ook makkelijker kon blenden. Om te blenden gebruikte ik m’n gebruikelijke oogschaduwkwast van Urban Decay

Facelook Viva Carioca

Intussen zien mijn ogen er zo uit. Het is best wel wennen, want volgens mij is dit de eerste keer dat ik iets blauws rond m’n ogen heb. Nu gaan we over op het échte werk: de oogschaduw

Facelook Viva Carioca

Stap 4

Tijd voor de oogschaduw! Allereerst breng ik de groene kleur aan op het bewegend ooglid. Hier gebruik ik opnieuw mijn kwast van Urban Decay. Je kan ‘m ook met de bijgeleverde applicator aanbrengen, maar ervaring leert dat deze kleine dingetjes beter rechtstreeks de vuilbak inkunnen.

Facelook Viva Carioca

Facelook Viva Carioca

Daarna blend ik de groene kleur met het lijntje dat ik eerder heb aangebracht. De kleur is behoorlijk fel, maar matched erg goed met het oogpotlood van Essence. In m’n binnenste én buitenste ooghoek, net boven het traankanaal breng ik wat blauwe oogschaduw aan. Blenden maar!

Stap 5

Nog wat extra groen onder het traankanaal voor wat meer power en drama. Ook breng ik nog wat blauwe oogschaduw aan onderaan de buitenste ooghoeken. Zo wordt alles wat minder strak.

Facelook Viva Carioca

Wat je hier wel ziet als je goed kijkt, is dat er behoorlijk wat fall-out is. Ik heb dit speciaal niet ‘afgeveegd’, zodat je het resultaat van eerlijk gebruik kan zien.

Stap 6

Als laatste breng ik net boven de bovenste wimperlijn (en stiekem ook een beetje onderaan de buitenste ooghoeken, voor een optisch effect) wat Viva Caroca Eyeliner aan.

Facelook Viva Carioca

Klaar! Speciaal, niet? Ik werkte m’n look hier af met de Longlasting Mascara van Clinique.

Facelook Viva Carioca

Wil je zelf de ‘Viva Carioca’-look namaken? Bekijk zeker eens het filmpje op de Pupa-website. Ik haalde daar m’n inspiratie. Helaas heb ik niet de ‘occhi marroni’ die bij deze look passen, maar ik hoop dat jullie er toch iets aan gehad hebben.

Tips, opmerkingen of verzoekjes voor een volgende ooglook? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Last day of summer: Pupa Viva Carioca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *