Uncategorized

La Roche-Posay – Effaclar Matt & Effaclar K

Unclear skin: BEGONE!

Zoals jullie wel al enkele keren gelezen hebben in vorige blogposts, heb ik soms wat last van mijn probleemhuid. Stresspuistjes, onzuiverheden die opduiken, roodheid, .. .
Allemaal huidproblemen waar een mens machteloos tegenover staat. Of, dat dacht ik toch. Hoewel de Overnight Lotion van Clearasil al een deel van mijn problemen oploste, raakte ik echt nooit volledig verlost van deze kwaaltjes. Tijd om daar iets aan te veranderen!
Ik deed wat opzoekwerk en op aanraden van enkele bevriende apothekeressen, schafte ik twee producten van de La Roche-Posay Effaclar-productlijn aan: ‘Effaclar K’ & ‘Effaclar Mat’.  Ik gebruik deze twee gezichtscrèmes nu al een drietal maanden, en ben sinds begin deze maand ein-de-lijk volledig puistjesvrij! Daarom schrijf ik met veel plezier en enthousiasme een review over deze twee wondermiddeltjes, want wie weet helpen ze ook voor jou!

Het Merk La Roche-Posay & Effaclar
Het merk La Roche-Posay is jullie wellicht niet helemaal onbekend. Het merk is in Belgie alleen verkrijgbaar via de apotheek, maar als je snel even de grens oversteekt (denk maar aan mijn favoriete shopstadje Sluis) kan je ze vrij kopen in heel wat beautyzaken. De Effaclar lijn is speciaal ontwikkeld voor de huid met acne. De naam verklapt al veel ‘EFFA’ staat voor mij voor effen huid, terwijl de ‘CLAR’ volgens mij voor een ‘klare’ zuivere huid vertegenwoordigd.

Daar komt nog eens bij dat deze producten heel mild voor de huid zijn (en ze dus niet uitdrogen, zoals helaas wel vaak het geval is heel wat andere merken) en de huid verzachten, verzorgen en hydrateren. Ik gebruik de crème, na mijn normale reinigingsritueel, als dagcrème. Je kan deze producten immers perfect als make-upbasis gebruiken. In deze producten is het voornamelijk de stof zink die onzuiverheden aanpakt. Zink is een  zogenaamde astringent (een stof dat cellen doet ineenkrimpen), waardoor je poriën in je gezicht op den duur kleiner worden en je teint egaler wordt. Ook werkt zink ontstekingsremmend, helend en reguleert het de afscheiding van talg door je huid. Puistjes (want dit zijn ontstekingen!) verdwijnen op termijn, en je huid wordt ook gemattifieerd.
Effaclar K
Effaclar K wordt aanbevolen aan mensen die een onregelmatige huidstructuur hebben. Vergrote poriën,  puistjes en mee-eters zijn vaak ook niet veraf. In principe begin je met 3 maal daags aanbrengen op de zones waar je het nodig hebt of nodig vindt (in mijn geval kin, wangen en voorhoofd – de felgeplaagde T-zone dus..) .

Let wel op als je een gevoelige huid hebt. Soms kan een té regelmatig gebruik resulteren in droge plekken op je gezicht. Ik raad aan te beginnen met 3 maal daags en te zien hoe je huid reageert. Ik gebruik Effaclar K nu nog enkel als dagcrème.
Effaclar Mat
De tweede variant die in mijn toilettas zit, is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van een glimmend huidoppervlak. Dit is vaak te wijten aan een overproductie van talg, een slechte reiniging van de huid of het gebruik van een niet-aangepast product. In mijn geval is dit probleem hormonaal bepaald, dus ben ik aangewezen op een matterende crème om mijn huid niet te laten glimmen.

Ik gebruik dit product enkel als ik volledig puistjesvrij ben (en dus de Effaclar K niet meer hoef te gebruiken), ik last heb van stress of merk dat mijn gezicht wat meer gaat glimmen dan normaal. Hij doet in grote mate hetzelfde als de Effaclar K, maar is wat meer gericht op het glimmen.
Eindoordeel
Sinds ik beide producten gebruik is mijn acne zo goed als verdwenen, zonder eigenlijk littekentjes te doen ontstaan. Het heeft ongeveer drietal weken maand geduurd totdat ik echt effect zag, maar het is zeker de moeite om er op te wachten. Ik merk ook dat mijn poriën echt minder goed zichtbaar zijn dan voorheen, en dat mijn teint heel wat minder rood is dan vroeger het geval was.

Op dit moment gebruik ik dagelijks de Effaclar K. De matterende versie ligt binnen handbereik, maar wordt enkel nog aangebracht wanneer ik het echt nodig vind. Zo smeer ik ook niet onnodig, en pak ik de problemen aan die zich het meest voordoen voor mij persoonlijk.

Eindoordeel: 9/10 !!

Beste lezers, voor je deze producten gaat gebruiken, is het best dat je even langsgaat bij je apotheker of huidspecialist om na te gaan welke producten er voor jouw huidprobleem het meest geschikt zijn.  Ik kan enkel de lijn aanbevelen, maar een product kan maar zijn werk doen als er effectief een probleem is om aangepakt te worden.

Ben je niet zeker? Vraag dan eerst even een staaltje of een tester. Je apotheek geeft bovenop advies, je er graag eentje mee!

Groetjes,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *