Make-up

Kwasten wassen uitstelbaar?

Geen vervelendere klus dan elke twee weken mijn kwasten een goede schrobbeurt te geven. Soms vergeet ik het, maar echt gezond is het niet voor m’n huid. Feit is dat de ene kwast wel iets makkelijker in onderhoud is dan de andere. Waar ik de kwasten voor m’n gezicht tweewekelijks was met wat babyshampoo, doe ik m’n oogkwasten slechts vijfwekelijks. HUH?!

Jup, je leest het goed. Ik was ze vijfwekelijks. Wil dat daarom zeggen dat ik m’n kwasten niet reinig? Banee gij, ik maak ze elke dag schoon, maar dan zonder water! De Brush Cleaning Sponge van Sephora maakt kwasten snel en op een droge manier schoon, zodat je ze direct weer kan gebruiken. ME-GA HANDIG!

Sephora Dry Cleanser

De Brush Cleaning Sponge lijkt op’t eerste zicht niet zo heel speciaal, en in feite is hij dat ook niet. De spons is echter zodanig compact gemaakt, dat alle poeder zich aan de spons hecht. Wasbaar, herbruikbaar én compact.

Hoe werkt het? Je swipet je ‘vieze’ of gebruikte kwast over het oppervlak heen en weer, totdat er geen kleur meer vanaf komt. En euhm, dat is het in feite. De kwast is proper en je kunt hem direct weer gebruiken, zonder dat er kleuren vermengd worden.

Sephora Dry Cleanser

Wel goed om te weten is dat de Pro Brush Dry Cleaner alleen geschikt is voor poederkwasten. Foundation blijft niet plakken aan de spons, dus heeft het swipen geen effect.

Een grondige wasbeurt vervangt deze spons natuurlijk niet, maar omdat ik het via deze weg toch een beetje kan uitstellen, vind ik dit gewoon al één van de vondsten van dit jaar. En zeg nu zelf, wie raakt er toe aan die tweewekelijkse schrobbeurt?

De Pro Brush Dry Cleaner is verkrijgbaar bij Sephora en kost daar €4,95. De spons is herbruikbaar en wasbaar, dus in feite kan je ‘m oneindig lang gebruiken. Je merkt vanzelf wanneer de spons ‘t minder goed begint te doen.

Groetjes,

Laura

1 thought on “Kwasten wassen uitstelbaar?

  1. Ik heb er eentje van Boozy Cosmetics en ben er inderdaad ook heel blij mee! Ik vind het vooral ook handig dat je nu verschillende kleuren oogschaduw kan gebruiken met dezelfde kwast! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *