Kiko, primer

Kiko City Filter Primer – SPF50

Mmmmm, de lente is bijna in het land! De voorbije weekends zijn al vrij zonnig geweest, waardoor we onze knusse woonkamer meer en meer gaan beginnen inruilen met de buitenwereld! Zon, we hebben er allemaal al zo hard naar verlangd maar zijn we vaak niet te enthousiast? Ik weet nog goed dat ik op een zonnige (winter) dag een uurtje of drie stond te supporteren voor m’n vriend op het strand, en thuiskwam met een verbrand gezicht.

P1050278

Ja, ik ben zo’n pechvogel die bij het minste straaltje zon keihard gaat verbranden (altijd leuk op reis .. NOT) in het gezicht. Daarom ben ik genoodzaakt om steeds make-up aan te brengen met een hoge SPF of om zelfs zonnecrème aan te brengen onder m’n foundation. Gelukkig heb ik onlangs een primer gevonden die me het leven een beetje makkelijker maakt!

P1010885

Deze Kiko City Filter Primer is een gezichtsprimer die je aanbrengt net na je dagelijkse verzorging en voor je foundation! Hij bevat een SPF van 50, waardoor je huid optimaal beschermd wordt tegen de zon en de schadelijke UV-stralen die in het zonlicht zitten. Waar andere primers of crèmes vaak een film op je huid gaan leggen, maakt deze primer mijn huid gewoon zacht. Er zitten siliconen in, dat wel, maar plakken (zoals zonnecrème gaat doen) doet hij helemaal niet.

Wat ook super handig is, is dat deze Kiko City Filter Primer er ook voor zorgt dat m’n make-up de hele dag blijft zitten. Iets typisch Kiko denk ik, want ik heb nog geen enkele primer van hen getest die mij is tegengevallen. De crème ziet er wel wat uit als zonnecrème, maar smeert erg goed uit en voelt helemaal niet vet aan.

P1010881

Ik heb intussen een tweede flacon besteld, want voor je ‘t weet is ‘ie leeg! Let wel op, in de zomer is het niet voldoende om alleen een primer aan te brengen als je in de zon gaan liggen/lopen. Deze primer beschermt wel goed, maar wanneer je van plan bent een dagje te zonnebaden gebruik je toch beter zonnecrème!

P1010887

Deze Kiko City Filter Primer is te koop op hun webshop (ze leveren in België én in Nederland) en kost €12,90 voor 30ml

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Kiko City Filter Primer – SPF50

  1. Meestal bevatten dit soort producten een minimale hoeveelheid aan bescherming. Een zonnebrandcrème, e.d. biedt een betere bescherming. Ondanks dit, lijkt het me een fijn product. Kiko is top 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *