Kiehl's, Reinigingsmelk, skincare, Tonic

Kiehls Rare Earth Pore Refining Tonic

Deze tonic testte ik al een tijdje geleden, maar nu pas heb ik de tijd gevonden om er een korte review over te schrijven. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik iets van Kiehl’s durfde aanschaffen, want de producten zijn best prijzig. Ook test ik graag eens iets op voorhand voor ik full-size ga aankopen via internet of in de shop. Nu, iedereen met een gemengde/vette huid met verwijde poriën was laaiend enthousiast over deze Kiehls Rare Earth Pore Refining Tonic, dus besloot ik het er maar op te wagen! Succesvolle gok, zo blijkt nu!

kiehls

Net zoals alle producten uit de collectie ‘rare earth’ is hier het hoofdbestanddeel witte klei uit de Amazone-rivier. Deze Tonic beloofd een glanzende huid tegen te gaan en je poriën te verkleinen, en is geschikt voor de normale tot vette huid. Dankzij de Rasul-behandelingen die ik in het verleden al heb ondergaan, ben ik al op de hoogte van de heilzame werking van klei op je huid. Maar dat deze mijn poriën gaat verkleinen? Hmmmm.. Sceptic!

 

Let vooral op de 'shake well'
Let vooral op de ‘shake well’

Het eerste dat me enigzins geruststelde, is dat deze tonic effectief echte witte klei bevat. Als’k hem een nacht laat staan, zie ik de brokjes klei ook echt op de bodem liggen. Schudden is dus aangewezen! Je ruikt ook de klei in het product, dus volgens mij zit er wel héél wat van het goedje in. Nu, klei op m’n huid smeren is één ding, maar deze tonic moet niet meer afgespoeld worden. Verschil één met de Rasul dus, want daar mocht het hele goedje er na een kwartiertje af. Nu ben ik opnieuw een beetje ongerust. Wat een beautyblogger lijden kan… 🙁 .. Testen maar!

Als ik (na het schudden natuurlijk) de tonic op een watje doe en over mijn gezicht ga, heb ik op het eerste zicht niet echt iets te melden. Het is maar na een minuutje of twee dat het duidelijk wordt wat deze toner nu precies doet. Ik heb het gevoel dat er een soort van laagje op mijn huid komt te liggen. Na wat researsch blijkt dit normaal te zijn. Het is een laagje die eigenlijk een barrière vormt naar de omgeving toe en die talg-absorberend gaat werken. Ik merk inderdaad dat m’n gezicht véél minder gaat glimmen naar het einde van de dag toe.

Helaas is er na een testperiode van 3 weken niets veranderd aan de zichtbaarheid van mijn poriën. Ze zijn nog steeds zichtbaar vanop 5km afstand en ik moet ze nog steeds camoufleren met pore refining foundations. Zucht.. Nu, het glimmen is al sterk verminderd, dus op dat vlak heeft de tonic z’n werk. Ook heb ik geen last van irritaties of roodheid die veroorzaakt zou kunnen worden door geurstoffen. Ik ben al bij al toch best tevreden hoor, alleen zouden ze van mij gewoon de ‘pore refining’ mogen vervangen door ‘total matteness’ ofzoiets. Dan was het instant-verliefdheid 😉

Gebruiken jullie producten van Kiehl’s? Of hebben jullie andere ervaringen met dit product?

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Kiehls Rare Earth Pore Refining Tonic

  1. Kiehl’s is geweldig maar zo duur. Ik heb eens een setje gekocht in parijs en durfde het bijna niet te gebruiken. Wel goed spul hoor. Over deze toner wel nog niets gehoord. Is die nieuw?

    Grtjs, Jessica

  2. deze heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel mega fan van hun ultra facial cleanser, die is echt super! Maar eerlijk, ik denk niet dat er een product bestaat dat echt iets aan porieën kan doen.. al is total matteness inderdaad een betere naam 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *