Body- & Skincare

JYB | ‘She’s fresh, so fresh’ – Face Floral Water

Lange tijd was Rainpharma het enige Belgische bio-merk in mijn verozringsroutine. De ‘Dedicated Face Fash’ zit al een tijdje in m’n reinigingsritueel, maar sinds kort heb ik opnieuw een oude bekende verwelkomd! Herinneren jullie zich JYB nog? Ik leerde het merk – net zoals Rainpharma trouwens – per toeval kennen door één van mijn beautyboxabonnementen en sta volledig achter hun non-nonsense, bio-organical én ‘cheeky’ producten!

Waarom ‘Cheeky’ hoor ik jullie denken? Wel, als je je producten grappige & dubbele namen geeft als ‘Eye look good’ – de oogcreme -, ‘Are you Clean’ – de reinigingsgel en ‘She’s fresh, so fresh’ – de verfrissende toner, zit er volgens mij duidelijk wat pit in dit merk! De toner testte ik trouwens onlangs uit, en daar wil ik jullie vandaag wat meer over vertellen.

JYB Toner

Een toner zit nog niet zo héél lang in m’n routine. Het is maar omdat beauty-guru Paula Begoun (die je wellicht kent van het merk Paula’s Choice) er heilig van overtuigd is dat dit dé basis is van een efficiënte huidverzorging, dat ik ‘t ben beginnen gebruiken. Deze toner staat echter wel met stip bovenaan mijn favorietenlijstje!

JYB Toner

Dit water bevat een combinatie van extracten uit drie verschillende bloemensoorten: Bulgaarse roos, Toverhazelaar én Oranjebloesem. Drie bloemen die elk hun eigen positieve invloed hebben op de huid. De combinatie van deze drie is echt super lief voor m’n huid. Het neutraliseert het uitdrogende effect van het Oostkamps leidingwater (kalkaanslag, ahoy!) moeiteloos, neutraliseert roodheden, verkleint m’n poriën zelfs een beetje én maakt m’n huid ontvankelijker voor de rest van de producten die ik er opsmeer.

Mocht ik ‘t kunnen, liet ik jullie even aan dit water snuffelen, want de geur is minstens even zalig als het effect op m’n huid. Kan het ook anders, met zo’n ingrediënten?

JYB Toner

Een puntje van kritiek toch wel: de spraydop! Mijn vorige toners zaten ofwel in een flacon waarvan de spray ‘vernevelde’, ofwel in een flacon met draaidop, waar je je toner moest uit gaan gieten. Hier is de spray vrij grof, waardoor ik in het begin toch wel wat kliederde. Je wattenschijfje of handen dus zeker niet te ver houden voor je sprayt! Maar goed, een gewaarschuwd vrouw is er drie waard!

JYB Toner

Na de ‘Have a Good Day’-dagcrème, heeft JYB weer z’n weg gevonden naar mijn skincare-routine. Dit is overigens niet het enige product van JYB in m’n stash op dit moment. Benieuwd? Nog even geduld, want ik ben nog volop aan het smeren, testen, genieten, .. !

De producten van JYB zijn verkrijgbaar in bepaalde apotheken, maar makkelijker te vinden in de online-apotheek of via iU. Een flesje van 150ml kost trouwens 22,50 euro, wat ik een aanvaardbare prijs vind voor een goede toner

Groetjes,

Laura

1 thought on “JYB | ‘She’s fresh, so fresh’ – Face Floral Water

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *